Er op uit

VEELZIJDIG CASTRO MARIM: VAN FLAMINGO’S TOT EEN MIDDELEEUWS FEEST


Castro Marim

Op een strategische plek aan de Guardiana-rivier vlak bij de Spaanse grens ligt Castro Marim. Het is vooral bekend om zijn kastelen. Maar ook de omgeving van Castro Marim heeft veel te bieden. Zo is er een bijzonder natuurgebied, een schitterende golfcourse en zijn er mooie lange stranden.

Al 5000 jaar v.C. woonden de eerste mensen aan de oevers van de Guardiana op de plek waar nu Castro Marim is. In 2011 telde het ruim 3000 inwoners. Ondanks zijn geringe omvang heeft Castro Marim in het verleden een belangrijke rol gespeeld. Daarvan getuigen de overblijfselen van een kasteel en de twee forten die door de eeuwen heen de Algarve hebben beschermd tegen indringers. Vanaf het hooggelegen kasteel, dat stamt uit de 12e eeuw, heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. Ook ziet u vanaf het kasteel het mooie fort van São Sebastião liggen. Deze is echter niet opengesteld voor publiek, maar de plek van het fort biedt ook een mooi uitzicht. Het derde verdedigingsbolwerk van Castro Marim, fort Santo António, is wel toegankelijk voor bezoekers. Dit fort heeft ook een bezoekerscentrum waar u informatie vindt over de geschiedenis van Castro Marim.

Kom in beweging in de omgeving van Castro Marim

Heeft u genoeg van het bekijken van historische gebouwen? Trek dan uw wandelschoenen aan of stap op de fiets. Bij Castro Marim beginnen namelijk twee routes die u honderden kilometers door de Algarve voeren. Of ontdek de mooi aangelegde golfcourse vlak bij Castro Marim waar u twee golfbanen en 27 holes tot uw beschikking heeft.

Zoutpannen, Spanje en strand: er op uit bij Castro Marim

Vanuit Castro Marim bent u in een kwartier met de auto in de Spaanse grensplaats Ayamonte. Of neem wat meer tijd en rij in circa anderhalf uur naar het zinderende Sevilla in Spanje. Ook de rust van de natuur vindt u eenvoudig bij Castro Marim. Bij het stadje ligt het natuurgebied Reserva Natural do Sapal. Het bijzondere hieraan is, dat het behalve uit veel beken en kanalen, ook uit zoutpannen bestaat. Een van de vele vogelsoorten die u hier kunt aantreffen zijn flamingo’s. Een dagje naar het strand is vanuit Castro Marim ook goed te doen. Het stadje ligt niet direct aan zee, maar Monte Gordo met zijn prachtige lange stranden ligt nog geen tien kilometer verderop.

Beleef de middeleeuwen in Castro Marim

Castro Marim heeft nog een troef in handen voor een bezoek. Ieder jaar vindt hier in augustus een middeleeuws feest plaats dat vier dagen duurt. Met zoveel forten en een kasteel kan het niet anders dat u tijdens deze periode de middeleeuwen volop beleeft!

(Foto © Steven Fruitsmaak / [CC BY-SA 2.0] via Wikimedia Commons)



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *