Cultuur

2020: EEN JAAR VOL MET TIPS OVER PORTUGAL


2021 Happy New Year

2020 was voor veel liefhebbers van Portugal een moeilijke periode door de vele reisbeperkingen. Gelukkig kon het lezen over dit mooie land wel gewoon doorgaan. Zo verscheen er in de afgelopen elf maanden een gevarieerd aanbod aan artikelen op het weblog van Portucasa. Deze terugblik laat u zien welke onderwerpen de revue passeerden. Heeft u overigens plannen voor een vakantie in Portugal in 2021? Neem dan zeker dit jaaroverzicht van 2020 door. Dan bent u voorbereid voor wanneer normaal reizen weer mogelijk is!

Maak kennis met een paar topbestemmingen in de Algarve

Van gezellige badplaatsen tot en met middeleeuwse steden: de Algarve biedt een grote variatie aan aantrekkelijke bestemmingen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de prachtige brede stranden en sfeervolle boulevard van Quarteira? Of houdt u misschien meer van de hoge rotsen en uitstekende surfmogelijkheden van Sagres? Liefhebbers van historische steden voelen zich op hun beurt vast thuis in Silves met zijn indrukwekkende kasteel. Een plek waar bijna iedereen verliefd op wordt, is Ferragudo. Met zijn typische Portugese straatjes en mooie ligging hoort dit vissersdorp bij de charmantste plaatsen van de Algarve.

Op ontdekkingsreis door de Algarve

De Algarve ontdekken kan op allerlei manieren. Zo zijn er zes prachtige plekken die u hier zeker gezien moet hebben. Ook leuk voor een vakantie in de Algarve is om meer te leren over de wereld van kurk. Verder heeft de Algarve jaarlijks allerlei festivals met verschillende thema’s. Helaas zijn de meeste evenementen door het coronavirus tijdelijk afgelast. Zodra het in de toekomst qua gezondheid weer veilig genoeg is, zullen de festiviteiten in de Algarve weer terugkeren.

Tips om Portugal thuis te beleven

Door de pandemie zijn veel reizen naar Portugal uitgesteld. Gelukkig kunt u thuis ook genieten van dit mooie land. Luister bijvoorbeeld naar de Portugese radio. Of lees een boek van een van de grote Portugese schrijvers.

Geniet van de Portugese keuken

Tijdens een vakantie in Portugal, in een Portugees restaurant in Nederland of misschien wel in uw eigen keuken? Portugese gerechten blijven fascineren. Ontdek bijvoorbeeld welke borrelhapjes de Portugezen graag lusten. Of ga thuis zelf aan de slag met Portugese recepten.

De Algarve bezoeken in 2021?

Na een terugblik komt er een vooruitblik. Denkt u erover om volgend jaar naar Portugal te gaan? Neem dan alvast een kijkje bij onze vakantiehuizen in de Algarve. Het aanbod varieert van moderne appartementen aan de kust tot en met sfeervolle landhuizen in het binnenland. Bovendien liggen de vakantiehuizen verspreid over heel de Algarve. Weet u niet in welk gebied u op vakantie wilt? Lees dan meer over de verschillende regio’s. Hopelijk blijft het in 2021 niet bij een virtueel bezoek en kunt u Portugal in het echt ervaren!

Feliz Ano Novo!

(foto door (c) Can Stock Photo / boldg)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.