Er op uit

6 BIJZONDERE PLEKKEN IN DE ALGARVE


Grot van Benagil

Wanneer u naar de Algarve gaat, zijn er een aantal plaatsen die u gezien moet hebben. Van de kust tot in het binnenland vindt u allerlei mooie pareltjes. Deze bijzondere plekken laten ook goed zien hoe afwisselend het landschap in de Algarve is: van hoge bergen tot een waterrijk natuurgebied.

Bekijk de Algarve vanaf de Fóia

De 902 meter hoge Fóia is hoogste berg van de Algarve en een magnifieke ervaring bij helder weer. In de verte ziet u dan namelijk de Atlantische Oceaan liggen. Verder kijkt u uit op het landschap van de Algarve en de Alentejo. De Fóia is onderdeel van Serra de Monchique waar u prachtige wandel- en fietstochten kunt maken.

Beleef een buitenaardse ervaring in de grot van Benagil

Deze grot lijkt wel gemaakt door buitenaardse wezens. De ronde vorm en het gat aan de bovenkant zijn echter ontstaan door eeuwenlange erosie. In de grot lijkt het alsof u in een tempel staat met uitzicht over zee. U kunt er alleen per boot komen, wat een bezoek aan deze plek extra bijzonder maakt.

De pracht van de Ponta da Piedade

Deze rotsformaties aan de kust bij het stadje Lagos horen tot de meest gefotografeerde plaatsen van de Algarve. De kleuren, de vormen en de samenstelling van de rotsen zijn spectaculair. U kunt de Ponta da Piedade vanaf het land bekijken. Doe dat bijvoorbeeld tijdens een wandeling over de rotskust. Of vaar mee met een boottocht en bewonder de rotsformaties vanaf de zee.

De natuurlijke rijkdom van Ria Formosa

Dit natuurpark is een must-see voor natuurliefhebbers. In de wateren rondom de eilanden van Ria Formosa leven onder andere zeepaardjes en schildpadden. Verder komen er allerlei vogels voor, waaronder flamingo’s. Behalve vanwege de natuur is Ria Formosa geliefd om te wandelen en te fietsen.

De oneindige schoonheid van de Kaap Sint-Vincent

Een mooie zonsondergang vindt u bijna overal in de Algarve, maar die bij de Kaap Sint-Vincent is echt spectaculair. Vanaf 50 meter hoogte kijkt u hier uit over de eindeloze oceaan. De plek werd in het verleden ‘het einde van de wereld genoemd’. Voordat de Europese ontdekkingsreizigers de rest van de wereld ontdekten, dacht men namelijk dat de wereld hier ophield.

Verken de zee

De grot van Benagil en de Ponta da Piedade zijn ideale spots voor een boottocht. Op zee is er echter nog zoveel meer moois te ervaren. Ga eens mee met een dolfijnensafari. Wie weet wordt u dan verrast door een grote groep dolfijnen. Of misschien behoort u tot de gelukkigen die een orka of een walvis spotten.

(Foto (c) Can Stock Photo / malajski)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *