Er op uit

ALVOR: EEN HEERLIJK VISSERSDORP AAN DE RIVIER EN BIJ DE ZEE


Zeilboten voor de kust van Alvor

Tussen de bekende Portugese plaatsen Lagos en Portimão ligt het pittoreske vissersdorp Alvor. Dit is de plek om lekker uit eten te gaan, vogels te spotten en lange strandwandelingen te maken.

Alvor is misschien niet zo groot, maar kent wel een lange geschiedenis. De wortels van de plaats lopen terug tot de Carthagen die het rond 436 stichtten. De Romeinen maakten er later een belangrijke havenstad van. De Moren namen in 716 het roer over en noemden de plaats Albur. U kunt de resten nog zien van het kasteel dat ze tijdens hun overheersing bouwden. In 1250 werd het dorp terugveroverd door de Portugezen. Alvor raakte later vooral in Portugal bekend door de dood van de Portugese koning João II ofwel Johan II. Deze overleed er in 1495 aan een slechte gezondheid.

Van natuurreservaat tot kitesurfen

De reden dat koning João II naar Alvor trok, was de hoop dat de zeelucht en het zonnige zuiden hem goed zouden doen. Voor hem was het te laat, maar het idee was goed. Nu nog steeds is de kustplaats een prima plek om extra energie op te doen. Wie namelijk fitter en gezonder van een vakantie wil teruggekomen, krijgt daarvoor alle kansen in Alvor. U kunt er volop wandelen langs het lange strand dat vlak bij ligt. Of ontdek de flora en fauna van het natuurreservaat Ria de Alvor. Om het u gemakkelijk te maken zijn er houten wandelpaden aangelegd. Verder is Alvor een uitstekende spot om te watersporten, zoals kitesurfen. U kunt vanuit de vissersplaats ook meevaren met een boottocht langs de prachtige kustlijn van de Algarve of om op zoek te gaan naar dolfijnen op zee.

Ontdek een royaal culinair aanbod

Maar wat ook goed voor de gezondheid is, is heerlijk slenteren over de promenade langs de rivier. Hier vindt u diverse restaurants waar u onder andere verse vis kunt eten. Ook in het centrum van het dorp en aan het strand zijn er allerlei eetgelegenheden. Dat is namelijk nog iets waar Alvor bekend om staat: een groot en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Wilt u in de buurt van Alvor op vakantie? Kijk dan eens bij onze selectie met vakantiehuizen.

(Copyright (c) Can Stock Photo / devi)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.