Er op uit

CARVOEIRO: EEN PITTORESK DORP MET EEN SCHITTERENDE KUSTLIJN


Carvoeiro verlicht in de avond

Prachtige rotsformaties, heerlijke zandstranden en een gevarieerd aanbod aan restaurants: dat vindt u allemaal in het gezellige Carvoeiro. Dit voormalig vissersdorp in de Algarve is door zijn mooie ligging aan de Atlantische Oceaan een gewilde vakantiestek.

De wortels van Carvoeiro gaan terug tot in de tijd dat de Algarve bezet was door de Moren. Het vissersdorp werd toen ‘Caboiere’ genoemd dat ‘een gehucht voor vissers’ betekent. De visserij is dan ook voor lange tijd de economische basis geweest van Carvoeiro. Dit dorp dat in de driehoek van Ferragudo, Lagoa en Armação de Pêra ligt, is nu een populaire vakantiestek. Wie er een keer geweest is, begrijpt waarom. De schilderachtige huisjes die tot aan het strand grenzen en zijn omlijst door het prachtige decor van de beroemde rode rotsen van de Algarve maken iedere vakantiedag vrolijk. Maar ook als u even van het strand vandaan gaat en het dorpje inloopt, dan blijft Carvoeiro met zijn traditionele huizen en smalle straatjes een pittoreske aanblik.

Van imposante rotsen tot lieflijke strandjes

Sinds het toerisme in de jaren 60 verliefd op dit dorp werd, gingen veel vissers boottochten aanbieden. Wanneer u nu naar Carvoeiro gaat dan kunt u meevaren langs de spectaculaire rotskust, waarbij u grotten bezoekt die alleen via het water te bereiken zijn. Of ga mee met een bootsafari op zoek naar dolfijnen.  Verder valt er ook volop van de zee en kust te genieten wanneer u aan land blijft. Carvoeiro staat namelijk bekend om zijn mooie strand midden in het dorp: Praia do Carvoeiro. Of ga naar het kleine, maar o, zo pittoreske strandje Praia de Paraiso. Overigens kunt u zowel westwaarts als oostwaarts over de rotskust van Carvoeiro wandelen. Onderweg komt u verschillende baaien en stranden tegen. Gaat u in oostelijke richting? Dan treft u in het dorp eerst nog een prachtig uitkijkpunt: Forte de Nossa Senhora da Encarnação. Even voorbij dit fort loopt er ook een houten wandelpad naar Algar Seco waar u een imposante rotsformatie treft. Heeft u naast wandelen zin in nog meer activiteit? Ga dan een ronde golfen op een van de prachtige golfbanen bij Carvoeiro

Geniet van de nationale en internationale keuken

Naast stranden en een spectaculaire rotskust biedt Carvoeiro ook veel gezelligheid. Wie graag uit eten gaat, heeft volop keuze uit allerlei restaurants. Daarbij kunt u zowel kiezen voor de authentieke Portugese keuken als voor een eetgelegenheid met een exotische menukaart.

Carvoeiro biedt dus alle ingrediënten voor een complete en veelzijdige vakantie. Ook vindt u allerlei vakantiehuizen in Carvoeiro: van moderne appartementen tot en met royale villa’s.

(foto (c) Can Stock Photo / sergojpg)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.