Er op uit

DE GOLDEN TRIANGLE: DE LUXUEUZE HOTSPOT VAN DE ALGARVE


De Golden Triangle Luxe Hotspot Algarve

Uitgestrekte golfbanen, toprestaurants en exclusieve villa’s: dat vindt u in de Golden Triangle van de Algarve. De Golden Triangle is de bijnaam voor het gebied tussen Quarteira, Almancil en Quinta do Lago. Hier staan de duurste huizen van Portugal, waarvan Quinta do Lago koploper is. Wilt u hier een villa kopen, dan heeft u minimaal een paar miljoen nodig. In de Golden Triangle ligt ook het bekende Vale do Lobo, waar onder andere John en Linda de Mol een vakantievilla hebben. Wilt u dus van een luxe sfeer proeven? Breng dan eens een bezoek aan dit gebied of boek bijvoorbeeld een vakantiehuis in Almancil.

Uitgestrekte stranden voor verwende reizigers

Bij luxe vakantiehuizen horen ook mooie stranden. Die vindt u volop in de omgeving van Vale do Lobo en Quinta do Lago. Hierbij zijn Praia de Vale do Lobo en Praia da Quinta do Lago de meest exclusieve varianten. Dit zijn prachtig onderhouden zandstranden met veel faciliteiten waar de grote massa minder gauw naar toe gaat. Praia de Vale do Lobo wordt omringd door hoge kliffen en Praia da Quinta do Lago is alleen bereikbaar na een wandeling over een houten vlonderpad van 320 meter lang. Praia do Ancão ligt aan een duinrand en is daardoor populairder bij gezinnen. Natuurliefhebbers gaan graag naar Praia de Garrão Poente e Garrão Nascente vanwege de aanwezige lagunes waar allerlei soorten vogels leven.

Golfen met uitzicht op zee of een bijzonder natuurgebied

Bij een luxe hotspot horen golfbanen. Die zijn er genoeg in de Golden Triangle. Alle niveaus kunnen hier de golfcourses op. Beginners kunnen hun eerste slagen nemen tijdens een golfles. Ervaren golfers kunnen onder andere op de Royal Golf Course de uitdaging aangaan met de kliffen door een bal van de ene klif naar de andere te slaan. Verder kunt u op de golfbanen van Vale de Lobo regelmatig genieten van een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Of golf in Quinta do Lago in een prachtige setting vlak bij het nationaal park Ria Formosa

Proef de heerlijkste gerechten in toprestaurants

Door heel de Algarve heen zijn er goede restaurants, maar in de Golden Triangle vindt u een paar toppers bij elkaar. Zo kunt u in Almancil dineren in restaurant São Gabriel dat een Michelinster heeft. Of lunch met verse vis en met uitzicht op zee in één van de strandrestaurants.

Dure jachten en gezellige terrassen: bezoek Vilamoura

Hoewel Vilamoura niet in het gebied van de Golden Triangle ligt, wordt het vaak wel in een adem genoemd met Vale do Lobo en Quinta do Lago. In Vilamoura ligt namelijk een jachthaven waar jetsetters zich prima thuis voelen. Het plaatsje ligt naast Quarteira en het is de moeite waard om er even tijd voor uit te trekken om door de haven te wandelen en de jachten te bewonderen. Ook zorgen de shops en terrassen voor een gezellige sfeer. Wie weet? Misschien spot u er een filmster of een beroemde atleet naast u.

(Foto – (c) Can Stock Photo / JavierGil)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.