Geen onderdeel van een categorie

EEN BLIK TERUG OP 2016


Werelbol met Feliz Ano Novo

In april 2016 startte Portucasa dit weblog. Van gastronomie tot en met reistips en van sportieve activiteiten tot en met culturele achtergronden passeerden de revue. In het geval u een artikel heeft gemist of nog iets terug wilt lezen, is hier een overzicht van het afgelopen jaar.

Gastronomie in Portugal: van zoete cakejes tot en met wijnproeverijen

Portugal is een ideaal land voor lekkerbekken. Daarom is er op het webblog van Portucasa aandacht besteed aan een aantal lekkernijen en culinaire hoogtepunten van dit land. Zo ging ons eerste artikel over een paar van de meest geliefde cakejes van de Portugezen. Ook het bijzondere en kleurrijke gerecht cataplana kreeg van ons een podium. Tot slot gaven wij nog enkele tips voor wijnproeven in de Algarve.

Er op uit in de Algarve: van hoge bergen tot en met koopjes op de zigeunermarkt

Wie graag uitstapjes maakt, kan gerust naar de Algarve. Zo tipten wij de zonsondergang aan het ‘Einde van de Wereld’ op de Kaap Sint-Vincent of een wandeling langs de luxe boten in de jachthaven van Vilamoura. Voor liefhebbers van historische bezienswaardigheden schreven wij over het kasteel in Silves en het sfeervolle oude centrum van Faro. Verder kwam ook de natuur aan bod in de vorm van de prachtige rotskusten in de Algarve en het imposante Monchique-gebergte. Souvenir- en koopjesjagers attendeerden wij op de vele zigeunermarkten in de Algarve.

Actie in Zuid-Portugal: racen, surfen en dolfijnen

Voor dynamiek in de vakantie is de Algarve ook de juiste plek. Zo kunt u professionele autocoereurs in actie zien of zelf plankgas geven op de racebaan. Echte waterratten zoeken misschien liever de surfspots in de Algarve op, waarover wij in mei berichtten. Of bekijk een van de meeste dynamische dieren die er zijn en spot wilde dolfijnen op volle zee

Reisinfo voor de Algarve: van de feestdagen tot en met het klimaat

Handige tips voor uw vakantie in de Algarve staan ook inmiddels op ons blog. Zo kunt u lezen over het klimaat in de Algarve en de mogelijkheden voor een wintervakantie in dit deel van Portugal. Bovendien hebben degenen die nu in Portugal op vakantie zijn zich op de jaarwisseling kunnen voorbereiden met ons artikel over het vieren van de feestdagen in de Algarve.

Maar of u nu in Portugal zit, in Nederland bent of ergens anders: wij wensen u graag een Feliz Ano Novo en hopen u in 2017 weer terug te zien als bezoeker van ons weblog!

(foto (c) Can Stock Photo / ixus)



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.