Er op uit

DE ALGARVE MAAKT ZICH OP VOOR EEN DAVEREND FESTIVALSEIZOEN


Lees alvast mee naar wat deze drie bezienswaardige steden voor u in petto hebben. Het zal uw vakantie in de Algarve tot een nog groter feest maken. Dus zet de volgende data alvast in uw agenda.

LOULE 2023

Vier het zomerse carnaval in Loulé: 19 tot 21 februari

Deze drie dagen waant u zich in Rio de Janeiro. Het ritme van de samba drumbands klinkt door de straten van deze mooie stad. De met veren getooide dames dansen op praalwagens met hun beweeglijke heupen. Meer dan 600 entertainers verspreid over de stad zullen met hun kunsten uw aandacht trekken. De optocht vindt plaats tussen drie en half zes. 

Mediterraan ‘Festival MED’ Loulé:  29 juni tot 2 juli

Vier de mediterrane cultuur met 90 uur muziek van 66 concerten op 12 podia. Straatartiesten zwerven door de oude stad en zorgen voor entertainment. In de steegjes staan food trucks. Kunst, ambacht, poëzie, film, kinderactiviteiten, tentoonstellingen en lezingen maken dit fantastische festival compleet.

The White party / Noite Branca  Loulé: 26 augustus

Dit grootse festival wordt eens per twee jaar georganiseerd. Met de duizenden bezoekers gekleed in het wit en speciale witte kunstobjecten zal de stad nog lichter kleuren. Het zal opnieuw het toneel zijn voor  een lange lijst van performances , live muziek en exposities. Neem plaats op een van de witte sofa’s met een witte cocktail in uw hand en geniet van dit wondere schouwspel.  De wit gedecoreerde winkels blijven ook ’s avonds open en bieden speciale kortingen.

Wij hebben een aantal accommodaties in de buurt van Loulé, check bijvoorbeeld Quinta Amarela.

FARO 2023

International Motorcycling meeting Faro: 20 tot 23 juli

Duizenden bikers trekken dit weekend naar Faro om het gevoel van vrijheid te vieren waar deze tweewieler mee wordt geassocieerd. Het geheel wordt omkleed met bier, rockbands en straat entertainment. Ook al heeft u zelf geen motor er is genoeg te zien en te beleven. Het evenement vindt plaats in de buurt van het vliegveld maar ook in de het oude centrum zult u onder de indruk zijn van wat de motorclub van Faro kan organiseren.

Festival F Faro: 7 tot 9 augustus

Dit muziek festival vindt plaats in de historische kern van Faro rondom een oude bierfabriek met uitzicht op de lagunen van de Rio Formosa. Veruit de mooiste festival locatie van heel Portugal.

Festival F is een cultureel initiatief dat gevestigde en opkomende artiesten gedurende 3 dagen samenbrengt in de stad Faro.  Naast muziek zijn er ook workshops, exposities , stand-up komedianten, beeldende kunst en ambachtslieden.

Vanuit onze accommodatie Quinta de Estilo in Almancil bent u al in de buurt van de hoofdstad van de Algarve.

PORTIMÃO 2023

MotoGP Portimão: 24 tot 26 maart

In dit voorjaarsweekend in maart zullen er in de Algarve veel motorgeluiden klinken. Snelheidsduivels zijn vanuit heel Europa op weg naar het ‘Autodromo’ in Portimão waar vorig jaar ook de F1 races hebben plaatsgevonden. Wees er snel bij want de tickets zijn nog beperkt beschikbaar.

Festival Afro Nation Portimão: 28 tot 30 juni

Dit driedaagse evenement wordt gezien als “het grootste festival van ‘Afrobeats’ ter wereld”. Het vindt plaats op het brede strand van Praia da Rocha. Met je voeten in het zand dansen op de sounds van 50 Cent, ‘Burna Boy, Booba en vele andere bekende artiesten uit de line-up van dit jaar.

Secret project Festival Portimão: 17 tot 19 juli

House, Techno en Bass muziek, een line-up van meer dan 75 DJ’s en live artiesten, op drie  podia. Wederom op het prachtige strand van Praia da Rocha.  Dansen van zonsopgang tot zonsondergang en weer door naar zonsopgang. De tijd staat hier drie dagen stil.

Als u logeert in ons vakantiehuis Casa Almar in Ferragudo bent u alvast dicht in de buurt.

Dit is nog maar een greep uit alle evenementen die in de Algarve zullen plaatsvinden. Zo heeft elk dorp in de Algarve zijn eigen jaarlijkse festiviteiten en dat worden er alleen nog maar meer. Het weer zal hierbij nooit een spelbreker zijn met maar liefst 3000 zonuren per jaar.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *