Er op uit

FESTIVALS IN DE ALGARVE: VAN CARNAVAL TOT SARDINES


Vaandels middeleeuws festival in Algarve

Wilt u nog meer uit uw vakantie in de Algarve halen? Bezoek dit deel van Portugal dan tijdens één van de vele evenementen. Voor foodies, feestvierders en muziekliefhebbers valt er ieder jaar van alles te beleven. Wat denkt u bijvoorbeeld van deze jaarlijkse festivals in de Algarve?

Geniet van kleurrijk carnaval in Loulé

Kleurrijke parades vol met praalwagens en sambadanseressen trekken jaarlijks tijdens carnaval door de straten van Loulé. De uitbeeldingen van de praalwagens nemen vaak een politicus of een maatschappelijke situatie op de hak. Behalve in Loulé wordt er ook op andere plaatsen in de Algarve carnaval gevierd. De optocht in Loulé is echter de grootste en de belangrijkste. Carnaval vindt meestal eind februari of begin maart plaats.

Ga terug in de tijd met middeleeuwse feesten in de Algarve

Beleef de middeleeuwen in het mooie stadje Silves tijdens de Feira Medieval de Silves. Op deze middeleeuwse markt waant u zich weer eeuwen terug wanneer u langs de kraampjes van de marktkooplieden loopt. Of misschien ziet u wel een echt riddergevecht? Feira Medieval de Silves wordt normaliter in augustus gehouden.

Nog meer middeleeuwse tijden ervaart u tijdens de Dias Medievais in Castro Marim. Ook dit festijn met ridders, jonkvrouwen en narren vindt in de zomer plaats. Luister hier naar middeleeuwse muziek of woon een riddertoernooi bij.

Eet en feest tijdens culinaire festivals in de Algarve

Sardines en Portugal hebben samen een lange traditie. Een van de plaatsen waar een rijke visgeschiedenis is, is Portimão. Hier vindt in de zomer jaarlijks het vijfdaagse Festival da Sardinha plaats. Behalve om sardines draait dit feest om muziek met lokale, nationale en internationale artiesten.

Nog een populair culinair festival in de Algarve is het Festival do Marisco de Olhão. Liefhebbers van gerechten met zeevruchten moeten hier zeker naar toe. In deze vissersstad doen dan namelijk zes dagen lang allerlei restaurants mee. Dit biedt een mooie gelegenheid om verschillende gerechten met zeevruchten te proberen. Verder is er tijdens dit zomerse festival ook veel muziek.

Ontdek nationale of internationale artiesten met culturele evenementen

Gaat u graag naar festivals die volop in het teken staan van kunst en cultuur? Bezoek dan bijvoorbeeld het Festival Med in Loulé waarin de wereldmuziek centraal staat. Bovendien kunt u hier kunst, dans en toneel uit verschillende delen van de wereld zien. Verder biedt dit festival een internationale culinaire ontdekkingstocht met gerechten uit verschillende landen. Festival Med vindt meestal aan het begin van de zomer plaats.

Nog een zomers cultureel evenement is Festival F. Dit wordt sinds 2016 jaarlijks gehouden in de historische binnenstad van Faro, het pittoreske Vila Adentro. Hier kunt u kennismaken met onder andere Portugese bands en stand-up comedians. Geniet ook van het entertainment op straat of eet een hapje streetfood. Festival F wordt meestal in september gehouden.

Wilt u een vakantiewoning in de Algarve reserveren voor tijdens één van deze of andere evenementen? Check dan bij Visit Algarve Portugal wanneer er welke happenings plaatsvinden. 

(Foto (c) Can Stock Photo / membio)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.