Er op uit

FLANEREN LANGS DE BOULEVARDS VAN DE ALGARVE


Wie houdt er niet van; een eind wandelen over mooi geplaveide straten met aan de ene kant uitzicht over de oceaan en aan de andere kant talloze terrasjes en restaurants om uit te kiezen. Altijd wat te zien en te beleven. Er zijn een aantal stadjes in de Algarve die zo’n wandelpromenade langs de weelderige kustlijn hebben.

Quarteira: de langste boulevard van de Algarve

Quarteira was van oorsprong een klein vissersdorpje. Het grenst aan het mondaine Vilamoura. Vanaf de jaren 70 zijn er hoge flatgebouwen ontstaan langs de kust. Deze zijn misschien geen architectonische hoogstandjes, toch bieden ze op de begane grond ruimte aan talloze barretjes en  restaurants die met hun terrassen pal aan de zee liggen.

Quarteira heeft de langste boulevard aan het strand van de Algarve. Wandelen over een autovrije boulevard geeft meteen dat ultieme vakantiegevoel. Even verder ligt de haven waar nog meer winkels en barretjes te vinden zijn.

Als u op woensdag komt kunt u tot aan lunchtijd de weekmarkt bezoeken. Daar is ook de verse vis te koop die door de vissers van Quarteira al vroeg in de ochtend gevangen is.

Olhos de agua: zoeken naar ‘water ogen’

Olhos de agua grenst aan de  meer bekende en badplaats Albufeira en is wat kalmer en overzichtelijker.  Op het strand van dit dorp zijn tussen de bemoste stenen kleine zoetwater-bronnetjes te vinden. Ze zien eruit als  ogen in het zand. Vandaar de naam van de plaats. Het heeft  een kleine boulevard langs het strand. Hier kunt u een aangename wandeling maken tussen de wuivende palmen. Daarna kunt u neerstrijken op een terras  en genieten van de lokale keuken.

Olhos de agua is een heel geschikte plaats voor families met jonge of schoolgaande kinderen. Het dorp is rustig en het strand is schoon en veilig. Het is centraal gelegen in de Algarve en van hieruit zijn allerlei attracties in de regio gemakkelijk te bereiken.

Armação de Pera: geliefd door Portugezen

Armação de Pera is net als Quarteira een grotere badplaats die is ontstaan vanuit een klein vissersdorpje. Op een gedeelte van het strand zie je nog steeds de kleurrijke  vissersbootjes liggen die nog elke ochtend uitvaren. Armação heeft een brede boulevard van circa 1 km lang. Het is een geliefde badplaats van Portugezen uit Lissabon en Porto. Ze bezitten vaak een appartement in de hoge flatgebouwen naast de boulevard.

Wandelend over de witte natuursteentjes  is er altijd wel iets te beleven. Een kleine moderne speeltuin op het strand of een voormalig casino waar u kunst kunt kopen. In de zomer ziet u verschillende straatartiesten aan het werk. Langs de boulevard liggen meerdere ijssalons waardoor u op elk moment kunt besluiten om uw wandeling te vervolgen met een romig ijsje in uw hand.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *