Er op uit

GIDS VOOR DE MARKTEN IN DE ALGARVE


Het bezoeken van markten in de Algarve geeft je het gevoel tussen de lokale bevolking te zijn en hun producten te ontdekken die anders zijn dan ’thuis’. Vooral de lokale producten zoals honing, olijven, sinaasappels, vijgenbrood en avocado’s zijn van die typische lekkernijen. Het koopwaar wordt vaak nog op traditionele wijze gemaakt.

De zigeuners, die hier in grote getale wonen, weten ook allerlei snuisterijen en kleding aan de man te brengen, voor vaak een fractie van de prijs die we gewend zijn.

Met name de markt in Algoz is een zeer grote markt en is een trekpleister voor de hele regio. Hier komen een boerenmarkt, bloemenmarkt en zigeunermarkt samen. Van heinde en verre komen de boeren hier nog steeds om hun kippen kopen en een biertje te drinken met vrienden bij de eetstalletjes.

 Algarve Markten: Per stad

Oost-Algarve

Monte Gordo: 4e zaterdag van de maand vanaf 10:00u to 13:00u

Olhão: Vindt elke dag plaats met een grotere markt (inclusief een zigeunermarkt) op zaterdagochtend.

Tavira: 3e zaterdag van de maand (9u – 13u)

Vila Real de Santo António: 2e zaterdag van de maand vanaf 10u & elke 3e zondag van de maand (8u – 13u)

Vila Nova de Cacela: Elke 3e zondag van de maand

Centraal Algarve

Algoz: Zigeuner- en Boeren markt : 2e maandag van de maand 8u – 13u

Albufeira: 1e en 3e dinsdag van de maand (9u – 14u)

Alte: 3e donderdag van de maand (8u – 14u)

Armação de Pêra: maandag tot zaterdag (7u – 13u)

Carvoeiro: maandag t/m zaterdag (8:30 – 14:00 uur)

Faro: 2e zondag van de maand (8u – 16u)

Sao Bras de Aportel: rommelmarkt 3e zondag van de maand (8u – 14u)

Lagoa: 2e zondag (8u – 13u)

Ferragudo: 2e zondag (8u – 14u)

Loulé: Zigeunermarkt en boerenmarkt elke zaterdag van de maand

Quarteira: Zigeunermarkt elke woensdag (8u – 15u)

Silves: 3e maandag van elke maand (8u – 13u)

Westelijke Algarve

Aljezur: 3e maandag van elke maand (8u – 14u)

Alvor: 2e dinsdag van de maand (9u – 14u)

Lagos: Wekelijkse zaterdag Farmers Market (8 am – 2 pm) met een meer algemene markt op de 1e zaterdag van de maand. Markten vinden ook plaats op de 1e zondag van de maand. Er is ook een boerenmarkt in de jachthaven op woensdagmiddag genaamd Viv’o Mercado.

Monchique: 2e vrijdag van de maand (8u – 14u)

Portimão: 1e maandag van elke maand (8u – 14u) & de 1e en 3e zondag van elke maand.

Sagres: 1e vrijdag van de maand (9u – 14u)

Wat te kopen op de markten

Vis & Zeevruchten

Vis en zeevruchten zijn een groot deel van het Portugese dieet en de meeste markten hebben een uitstekende selectie vis – beter dan wat veel bezoekers gewend zijn. Olhão is de thuisbasis van de beste vismarkt in de Algarve, maar vele anderen, zoals Portimão, blijven niet ver achter.

 Groenten en fruit

Bijna alle markten hebben een prachtige collectie groenten en fruit, waarvan de meesten lokaal of op zijn minst in Portugal worden geteeld. Er is ook een enorme keuze aan gedroogde bonen, noten en fruit om mee naar huis te nemen als u wilt. Vooral het vijgenbrood met amandel en alfaroba is erg lekker en voedzaam.

Kijk uit naar zoete aardappelen (batata doce) in Aljezur, iets waar de Algarve beroemd om is. U zult ook een aantal interessante seizoensvruchten zien, zoals dióspiros (de Hachiya-kaki), die absoluut heerlijk is en naar honing smaakt.

Kleding, lakens en ondergoed en meer

Er is veel textiel te vinden in Portugal. Op de zigeunermarkten zijn er vaak een aantal kramen met sportschoenen die lijken op de bekende merken. Er zijn echter ook een aantal verkopers die mooie handgemaakte schoenen en riemen aanbieden. En last but not least; Kurk, het nationale natuurlijke leer, gebruikt in de mooiste tassen en accessoires.

Een bezoek aan een markt maakt uw vakantie in de Algarve compleet en als u nog op zoek bent naar souvenirs om cadeau te geven voor vrienden en familie, kunt u hier de meest unieke geschenken vinden tegen een aantrekkelijke prijs.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *