Gastronomie

HAAL PORTUGAL IN HUIS MET DE LEKKERSTE PORTUGESE RECEPTEN


Portugees gerecht met schelpjes en een glas witte wijn

Laat een vakantie naar Portugal nog even op zich wachten? En krijgt u last van heimwee naar de zon, de stranden en de Portugese keuken? Dan haalt u toch gewoon Portugal in huis! Het web staat namelijk vol met mooie verhalen, foto’s en video’s over dit heerlijke land. Hierdoor kunt u toch een beetje in Portugal zijn. Nog sterker wordt dit effect met een lekker Portugees gerecht op tafel. Daarom hebben wij voor u websites verzameld die vol staan met Portugese recepten.

Smulweb

Een van de kanjers onder de receptensites is Smulweb. Hier kunt u terecht voor recepten uit heel de wereld. Bovendien kunt u rekenen op allerlei variaties. De recepten zijn namelijk afkomstig van liefhebbers die graag culinaire vondsten ontdekken en delen. Zoek hier op ‘Portugees’ en u krijgt meer dan 1000 Portugese recepten. Het zoekwoord ‘Portugese’ levert nog eens ruim 500 recepten op.

Mijnreceptenboek.nl

Mijnreceptenboek.nl is ook een goede bron voor een Portugees gerecht. Het aanbod aan recepten is minder groot, maar er is genoeg om een hele tijd Portugees te kunnen koken. De recepten variëren van een Portugese tomatensoep tot en met een royale cataplana.

De K van Koken

Wilt u behalve leuke Portugese recepten ontdekken ook meer weten over de achtergronden van de Portugese keuken? Kook dan mee met Liz van ‘De K van Koken’. Deze Nederlandse woont in Portugal en heeft een serie lekkere Portugese recepten verzameld. Daarnaast kunt u er een online kookcursus volgen. Ook vindt u op de website een handige koophulp voor op de markt of in de winkel voor als u op vakantie in Portugal bent.

Allrecipes

Wie verder wil kijken dan alleen de Nederlandstalige websites vindt nog veel meer inspiratie voor Portugese gerechten. Op het Engelstalige Allrecipes vindt u echte Portugese klassiekers als caldo verde en Portugees maisbrood. Ook zijn hier diverse varianten van gerechten met stokvis.

Food From Portugal

Traditionele gerechten, maar ook eigentijdse recepten met Portugese ingrediënten vindt u bij Food From Portugal. Zo kunt u hier ontdekken hoe u schelpjes met mosterd of brood met oregano maakt. Maar ook is deze website een aanrader als u graag bij een pastelaria komt. Maak bijvoorbeeld de opgerolde cake met slagroom of één van de muffinvariaties.

Food.com

Als afsluiter hebben wij voor u nog deze Engelstalige website die meer dan 700 Portugese recepten biedt. Ontdek hier bijvoorbeeld de bereidingswijze voor lekkere stoofpotten of voor een pittige kip met piri piri. Wilt u liever een keertje geen vlees eten? Op Food.com staan ook diverse vegetarische varianten.

(foto (c) Can Stock Photo / malajsk)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *