Er op uit

KAAP SINT-VINCENT: BEZOEK HET EINDE VAN DE WERELD


Zonsondergang Kaap Sint-Vincent

Vanaf de Kaap Sint-Vincent heeft u zowel naar het westen als het zuiden een eindeloos uitzicht over de Atlantische Oceaan. Alleen al om de geweldige zonsondergang zou u een bezoek aan deze historische plek in de Algarve moeten brengen.

Water en horizon

De Kaap Sint-Vincent heet in het Portugees Cabo de São Vicente en is genoemd naar Vincentius van Zaragoza. Deze Spanjaard was de eerste Spaanse martelaar en leeft nu voort als patroonheilige van zeelieden. Zij naam past uitstekend bij de kaap, want het stuk land in zee werd ooit ‘Het einde van de Wereld’ genoemd. In de periode voor de grote ontdekkingsreizen dacht men namelijk dat na deze reusachtige kaap de wereld ophield. Want het enige wat er vanaf dit 50 meter hoge punt in zicht was, waren water en de eindeloze horizon. Inderdaad is deze kaap met zijn 24 meter hoge vuurtoren het laatste wat scheepvaarders van het Europese continent zien wanneer ze naar het zuiden of westen varen. Maar het is ook weer het beginsein van hun aankomst op het vasteland van Europa.

Kaap Sint-Vincent: een must voor fotografen

Het kan ook niet anders dan dit een plek is waar u absoluut uw fototoestel mee naar toe moet nemen. De 150 jaar oude vuurtoren is het enige bouwwerk in de omgeving. De uitgestrekte vlakte bij de vuurtoren heeft als hoogste begroeiing struikgewas, waardoor u ook over land een onbelemmerd uitzicht geniet. De rotsformaties om de vuurtoren heen leveren bovendien prachtige plaatjes op. Daarnaast is er natuurlijk nog die schitterende zonsondergang op zee. Is het weer overigens niet zo mooi, maar juist turbulent? Dan is een bezoek aan de kaap ook zeker de moeite waard als u van een ruige oceaan houdt. De golven kunnen hier spectaculair hoog worden.

Dikke vesten en warme worsten

Overigens is de Kaap Sint-Vincent al lang niet meer het compleet verlaten oord dat het ooit was. Voor de ingang van de vuurtoren staan tijdens het toeristische seizoen diverse kleurrijke kraampjes met allerlei souvenirs en warme authentieke Portugese truien en vesten. De laatsten zijn overigens geen overbodige luxe, want het kan soms behoorlijk waaien op de Kaap Sint-Vincent. Verder is er een Duitser die een gat in de markt heeft gevonden door er broodjes met warme worsten te verkopen. Heeft u echter zin in een echte Portugese lunch? Dan ligt de kustplaats Sagres met al zijn restaurants op circa 6,5 kilometer afstand.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.