Cultuur

KERST- EN NIEUWJAARSWANDELINGEN: GENIET VAN UITGESTREKTE ZANDSTRANDEN


Praia da Falésia: lang zandstrand in de Algarve

Kerstmis is een van de mooiste en sfeervolste feesten die er bestaan, maar ook een waarbij veel gegeten en gedronken wordt. Gelukkig kunt u uw conditie weer snel verbeteren met lange strandwandelingen. Daarnaast is een wandeltocht over een uitgestrekt en rustig strand een heerlijk begin van het nieuwe jaar. Bent u dus met de feestdagen in de Algarve? De volgende stranden bieden een flink aantal kilometers.

Mooie strandwandelingen in West-Algarve

De meeste lange stranden liggen in het oostelijke deel van de Algarve. Toch kunt u ook in West-Algarve de wandelschoenen aantrekken voor een lange strandwandeling. Ga daarvoor bijvoorbeeld naar Meia Praia bij Lagos. Hier heeft u circa 4 kilometer tot uw beschikking. Ten oosten van dit strand ligt nog een ander prachtig lang exemplaar, dat twee stranden in een is: Praia de Alvor en Praia dos Três Irmãos. Dit uitgestrekte strand wordt van Meia Praia gescheiden door een lagune. Wanneer u over deze stranden wilt wandelen kunt u het beste naar het gezellige kustplaatsje Alvor reizen.

Van boulevard tot eiland

In de omgeving van Albufeira zijn er ook goede mogelijkheden voor strandwandelingen. Zo is Praia da Galé het begin van een mooie afwisselende wandeltocht. Bij het volgende strand, Praia dos Salgados, komt u namelijk langs een lagune. Hier zijn allerlei vogelsoorten te spotten. Genieten van een langgerekte rotspartij en een idem dito strand kan even oostelijk van Albufeira. Daar ligt het prachtige Praia da Falésia. Vanaf hier loopt het strand door tot de jachthaven van Vilamoura. Ook kunt u vanaf de badplaats Quarteira kilometers over het strand wandelen. Het eerste stuk loopt langs de gezellige boulevard. Daarna komt u langs het luxe golfresort Vale do Lobo. Het strand eindigt pas op Praia de Faro ter hoogte van het vliegveld. U bevindt zich dan ook aan de rand van het natuurgebied Ria Formosa. In deze omgeving kunt u nog meer mooie strandwandelingen maken op de eilandjes voor de kust van Olhão, Fuseta en Tavira.

Eindeloze strandwandelingen in Oost-Algarve

Maken we een sprong helemaal naar het oosten van de Algarve dan komen we uit bij Monte Gordo. Ook hier ligt een strand dat ideaal is voor een kerstwandeling of de eerste wandeltocht van het nieuwe jaar. U kunt vanaf Monte Gordo richting de rivier Ayamonte wandelen die ook meteen de grens vormt met Spanje. Of loop naar het westen waar u na een flinke wandeling de badplaatsen Altura en Manta Rota aantreft. Hier zijn diverse restaurants waar u weer energie kunt opdoen voor de terugtocht.

(foto (c) Can Stock Photo / sergojpg)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.