Cultuur

LAGOS: VAN HISTORISCHE MONUMENTEN TOT EN MET SCHITTERENDE ROTSFORMATIES


Poort in stadsmuur - Lagos - Algarve

Prachtige stranden, gezellige terrasjes, talrijke restaurants en leuke winkels: Lagos is een heerlijke kuststad in de Algarve. Ook biedt deze historische plaats volop bezienswaardigheden.

De boeiende geschiedenis van Lagos

Ongeveer tweeduizend jaar terug ontstond Lagos als nederzetting van de Kelten. Daarna kwam de stad in handen van diverse volkeren. Een grote stempel drukten de Moren op deze kustplaats toen ze het in 8e eeuw veroverden. Lagos werd omgedoopt in Zawaia en groeide uit tot een belangrijke handelsstad. Om de stad te beschermen werden een kasteel en stadsmuren gebouwd. In  1249 kwam Lagos weer in handen van de Portugezen. Een paar eeuwen later speelde de stad een belangrijke rol in de succesvolle ontdekkingsreizen. In de 15e eeuw lag hier namelijk het centrale punt van waaruit Portugese schepen langs de Afrikaanse kust op zoek gingen naar de zeeroute naar India. Een beroemde inwoner uit die tijd is Hendrik de Zeevaarder.

Neem een kijkje in de geschiedenis van Lagos via deze bezienswaardigheden

Dankzij zijn interessante geschiedenis is Lagos ook een bezienswaardige stad. Bezoek bijvoorbeeld het Castelo dos Governadores dat werd gebouwd door de Moren. Later in de 16e en 17e eeuw was het de thuisbasis voor gouverneurs: vandaar de naam. Of wandel over de ophaalbrug het 17e-eeuwse Forte da Ponta da Bandeira binnen en bezoek er de kapel. Net als de stadsmuren bieden het fort en het kasteel een mooi uitkijkpunt over de stad en omgeving. Pracht en praal vindt u in de Igreja de Santo António. In deze barokke kerk zijn de wanden bedekt met zeer kunstig houtsnijwerk dat is verguld. En waar het goud niet blinkt bevinden zich prachtige schilderingen.

De kust van Lagos: een absolute highlight in de Algarve

Lekker relaxen en van de zon genieten, kan ook prima in Lagos. Bezoek bijvoorbeeld het schilderachtige Ponta da Piedade. Door zijn rotsformaties is dit één van de meest gefotografeerde plekken aan kust van de Algarve. Ook Praia Dona Ana prijkt vaak bovenaan bij veel lijstjes met de mooiste stranden van Portugal. In de buurt van Lagos vindt u overigens nog veel meer stranden: genoeg om een vakantie mee te vullen. Of vaar mee met een schipper en bekijk de prachtige kust vanaf zee.

Wilt u uw vakantie doorbrengen in of nabij Lagos? Ontdek dan ons aanbod aan vakantiehuizen bij deze sfeervolle Portugese stad!

(foto ©  Lacobrigo CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *