Er op uit

ONTDEK DE CHARME EN AUTHENTICITEIT VAN FERRAGUDO


Vissersboot voor de baai van Ferrugado

Ferragudo is een charmant vissersdorpje aan de monding van de rivier de Arade. Aan de overkant van de rivier ligt het grotere en bekendere Portimão. Een vakantie in Ferragudo biedt dus een mooie combinatie van de knusheid van een dorp en de voorzieningen van een stad.

Naar het strand bij Ferragudo

Voor strandliefhebbers heeft Ferragudo veel te bieden. Het plaatsje heeft vijf stranden: Praia da Angrinha, Praia Grande, Praia do Pintadinho, Praia do Torrado en Praia dos Caneiros. Het eerste strand ligt het dichtste bij het centrum van Ferragudo. Doordat het aan de riviermonding grenst, is het water er vrij rustig. Praia Grande is een groot strand dat iets verder naar de zeekust toe ook aan de monding van de Arade ligt. De laatste drie stranden grenzen aan de Atlantische Oceaan.

Bezienswaardigheden in Ferragudo: van fort tot vuurtoren

Ferragudo is misschien een klein vissersdorp, maar het heeft toch een paar interessante bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar het fort São João do Arade dat uit de 15e eeuw stamt. Het ligt aan de Arade-rivier schuin tegenover het Santa Catarina-fort in Portimão. Wanneer de vijanden eeuwen terug de rivier op wilden varen, werden ze verrast op een kruisvuur. Nog een boeiende plek ligt ten zuiden van Ferragudo. Het is de Farol da Ponta do Altar. Deze vuurtoren ligt op een hoge rots waardoor u er een prachtig uitzicht hebt. Zeker als u er tijdens de zonsondergang bent. Bovendien is de wandeling ernaartoe al de moeite waard. Wilt u nog een mooie rots fotograferen? Ga dan naar het Torrado-strand waar voor de kust een fotogeniek exemplaar uit de Atlantische Oceaan verrijst.

Geniet in het centrum van Ferragudo

Ook in het dorp zelf kunt u heerlijk wandelen. De witte huizen en smalle straatjes zorgen vast voor veel mooie foto’s. Bezoek ook de pittoreske kerk in het dorp. Verder vindt u in Ferragudo een leuk aanbod aan cafés en restaurants. U kunt er de traditionele Portugese keuken proeven, maar ook eens variëren met een Indiaas menu. Behalve in het centrum van het dorp zijn er ook allerlei eetgelegenheden in de buurt van de stranden.

Wilt u op uw gemak de stranden en restaurants van Ferragudo uitproberen? Ga er dan op vakantie. Kijk eens op onze kaart met vakantiehuizen in Centraal Algarve voor accommodaties bij Ferragudo!

(Foto door (c) Can Stock Photo / sergojpg)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *