Er op uit

ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN MONTE GORDO


Stranden van Monte Gordo

Eindeloos wandelen op een lang zandstrand, flaneren over de boulevard of verse vis eten in een goed restaurant. In Monte Gordo kan het allemaal! Bovendien is deze Portugese badplaats een prima bestemming voor sportievelingen en sightseeërs.

Monte Gordo: de plek voor strand, zee, zon en plezier

 In de Oost-Algarve vlak bij de Spaanse grens ligt de gezellige badplaats Monte Gordo. Alleen het dorp Vila Real de Santo António en de Guadiana-rivier scheiden Monte Gordo van Spanje. Aan de kust van deze badplaats ligt een breed zandstrand van circa vijftien kilometer lang. Dit strand biedt zomers alles wat u als badgast maar wensen kunt. Er worden onder andere allerlei soorten watersporten aangeboden, er zijn strandwachten en u kunt er een ligbed huren. Ook is het strand ideaal voor lange wandelingen. Wanneer u een drankje wilt drinken of buiten de deur wilt eten, dan heeft Monte Gordo ook genoeg te bieden. U vindt er allerlei cafés en restaurants en er is zelfs een casino op de boulevard.

Monte Gordo in de winter

 ’s Winters heeft Monte Gordo een grote aantrekkingskracht voor degenen die het gure Nederlandse weer willen ontvluchten. Vooral veel gepensioneerden overwinteren graag in het vlakke Monte Gordo. Ook fanatieke golfers hebben hun weg gevonden naar de vijf golfbanen die in de buurt van de Portugese badplaats liggen. Verder komen hardlopers en fietsers graag naar het oosten van de Algarve om te trainen, waarbij Monte Gordo een prima uitvalsbasis is. Sterker nog: de badplaats wordt als dé bestemming voor een trainingsstage in de winter gezien vanwege het klimaat en de goede faciliteiten.

 Uitstapjes vanuit Monte Gordo

Ook als u niet zo sportief bent en liever bezienswaardigheden ontdekt, dan vindt u daarvoor genoeg uitdaging tijdens een vakantie in de omgeving van Monte Gordo. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar buurland Spanje. Het leukste is om met de veerboot vanaf het Portugese Vila Real de Santo António over de brede Guadiana naar het Spaanse Ayamonte te varen. Maar u kunt ook met de auto even snel over de Ponte Internacional do Guadiana rijden. Ook leuk om te ontdekken is het kasteel in Castro Marim dat circa zeven kilometer van Monte Gordo vandaan ligt. Of bezoek het pittoreske stadje Tavira, waar u vanaf de badplaats met de auto binnen een half uur naar toe rijdt. Heeft u meer tijd? Dan biedt de Algarve nog tal van bezienswaardigheden. Zo is de oude binnenstad van Faro zeker de moeite waard. Of ga naar Fóia in het Monchique-gebergte. U bent dan op het hoogste punt van de Algarve.

Heeft u zin in een vakantie in de omgeving van Monte Gordo? Ontdek dan deze vakantiehuizen in Oost-Algarve!

(Foto (c) Can Stock Photo / sergojpg)



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *