Er op uit

ONTMOET DE AUTHENTIEKE VISSERSSTAD OLHÃO


Luchtfoto van Olhão - Algarve - Portugal

Het authentieke Olhão is een absolute must voor visliefhebbers. Hier vindt u de grootste vismarkt en vissershaven van de Algarve. Bovendien wordt hier jaarlijks het Festival do Marisco de Olhão gehouden. Ook als u niets om vis geeft, is Olhão de moeite waard om te bezoeken. Deze kuststad biedt u namelijk alle gelegenheid om de authentieke sfeer van Portugal te proeven.

Olhão ligt circa 10 kilometer ten oosten van Faro. Wanneer u in een vakantiehuis in Olhão verblijft heeft al direct een leuk uitje voor de boeg naar Vila Adentro. Dit is het pittoreske historische centrum van Faro. Maar ook als u in Olhão blijft, vindt u genoeg verwijzingen naar de geschiedenis. Wandel door de straten met de witte huizen met platte daken en u zult duidelijk de Moorse invloeden van eeuwen terug zien. Of bekijk de de pittoreske kerk de Nossa Senhora do Rosário uit de 17e eeuw. Behalve vanwege het mooie interieur is het gebouw om nog een reden bijzonder. Het was namelijk het eerste stenen pand in Olhão. De twee grote overdekte markten van Olhão, die gebroederlijk naast elkaar liggen, zijn de echte trekpleisters van de vissersstad. In het ene marktgebouw vindt u een rijk en gevarieerd aanbod aan vis. In het andere kunt u kiezen uit allerlei soorten groenten en fruit. Verder zijn er rondom beide gebouwen allerlei cafés en terrassen waarvan u een mooi uitzicht op zee hebt.

Olhão: een ideale bestemming voor natuurliefhebbers

De omgeving van Olhão laat een aantal mooie kanten van de Algarve zien. Zo valt er voor natuurliefhebbers veel flora en fauna te ontdekken in Ria Formosa. Dit unieke en beschermde natuurgebied heeft onder andere een grote populatie zeepaardjes. Verder liggen er voor de kust van Olhão diverse eilanden waar u prachtige zandstranden vindt. Vanuit het vissersstadje kunt u er met een veerbootje naartoe.

In een plaats waar het zo draait om vis als in Olhão zijn er natuurlijk genoeg visrestaurants. Wilt u extra genieten van wat de oceaan te bieden heeft? Bezoek Olhão dan tijdens het Festival do Marisco dat iedere zomer wordt gehouden. Tientallen restaurants doen mee aan dit evenement dat zes dagen duurt. Hier kunt u allerlei gerechten proeven met vis of schaaldieren. Bovendien zit het festival bomvol entertainment en zijn er allerlei optredens van Portugese artiesten.

(Foto © Can Stock Photo / dmitrimaruta)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.