Er op uit

PORTIMÃO: EEN SFEERVOLLE VISSERSSTAD MET ROYALE ZANDSTRANDEN


In Portimão vindt u het historische verleden, het dagelijkse Portugese leven en toerisme bij elkaar. Deze veelzijdige stad in de Algarve beschikt bovendien over prachtige stranden, een jachthaven en diverse musea. Ook de terrasjes, restaurants en interessante winkelmogelijkheden ontbreken niet. Tijd dus om eens nader kennis te maken met Portimão!

Portimão is altijd sterk verbonden geweest met de visvangst. Nog steeds vaart hier de grootste sardinevloot van Portugal uit en maakt de visserij een belangrijk deel uit van de lokale economie. Ook biedt deze stad zomers jaarlijks een groots opgezet sardinesfestival. Behalve een riant aanbod aan gegrilde sardientjes is er dan bovendien zes dagen lang een goed bezocht feest met  liveoptredens. Sardines of andere soorten vis kunt u echter ook op andere momenten eten in een van de vele visrestaurants in Portimão. Bent u geïnteresseerd in het verleden van de visserij van Portimão? Bezoek dan het Museu de Portimão. Dit museum is gevestigd in de gerenoveerde visconservenfabriek van de stad. Behalve een historische blik op het vissersleven kunt u er objecten bekijken die teruggaan tot in de prehistorische tijd.

Geniet van het stadsleven van Portimão

Portimão is ook een heerlijke stad om in rond te slenteren. Wandel bijvoorbeeld over de kade langs de Arade-rivier. Of zoek de gezellige drukte op in de binnenstad waar u ook een romantische architectuur uit de 19e en 20e eeuw aantreft. Kenmerken hiervan zijn onder andere balkons met smeedijzeren hekken en muren die zijn betegeld met de typische Portugese azulejos. Struin ook rond in de diverse winkels en neem een pastel de nata in een van de vele pastelarias. Voor degenen die verzot zijn op shoppen heeft Portimão ook nog een groot en modern overdekt winkelcentrum in petto:  het Centro Comercial Aqua Portimão.

Praia da Rocha: de ultieme bestemming voor een strandvakantie

De absolute toeristische trekpleister van Portimão zijn de mooie stranden. Het ultrabrede en drie kilometer lange zandstrand Praia da Rocha spant daarmee de kroon. Langs het strand vindt u hier bovendien een levendig uitgaansleven. Via een doorgang in de rotsen kunt vanaf het strand van Praia da Rocha in westelijke richting doorlopen naar Praia dos Três Castelos. Naast dit strand ligt er nog het kleinere strand Praia das Careanos. Wanneer u dus een strandliefhebber bent, biedt Portimão genoeg keus!

Bent u geïnteresseerd in een strandvakantie bij een dynamische Portugese stad? Dan zijn hier enkele suggesties voor vakantieaccommodaties in Praia da Rocha.

(Foto © Amat Ortas / CC BY 3.0 via Wikimedia Commons)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.