Cultuur

QUARTEIRA: ALLES VOOR EEN OPTIMALE STRANDDAG


Luchtfoto Quarteira

Een lange boulevard met talrijke restaurants en een prachtig zandstrand met rieten parasols: Quarteira is ideaal voor een dag aan zee of een zonnige strandvakantie. Het voormalige vissersdorp in de Algarve is daarom al decennia een populair toeristenoord. Dit geldt niet alleen voor buitenlandse vakantiegangers, maar ook veel Portugezen komen graag in Quarteira.

Het succes van Quarteira

De wortels van Quarteira lopen terug tot in de Romeinse tijd. De kustplaats leefde eeuwen van de visvangst, totdat er in de jaren zeventig de eerste hotels en appartementen werden gebouwd. Dit was de start van de hotspot aan de zuidkust van Portugal dat het stadje nu is. Een grote rol speelt daarin het mooie lange strand dat zich voor Quarteira uitstrekt. Ook is de centrale ligging in de Algarve een pre. Zo duurt een autorit van het vliegveld van Faro Airport naar Quarteira ruim 20 minuten. Verder zijn leuke plaatsen als Lagos en Tavira ook goed bereikbaar.

Geniet van strand en zee

Zomers biedt Quarteira alles voor een heerlijke stranddag: van relaxen op een zonnebed onder de parasol tot en met een duik in de Atlantische Oceaan. Of wandel een eind de zee in over één van de vele pieren die tot ver in het water lopen. Verder heeft Quarteira een Blue Flag-strand, wat betekent dat het er schoon is en een strandwacht een oogje in het zeil houdt. Komt u in de winter naar Quarteira? Dan is deze Portugese badplaats een mooi startpunt voor lange wandelingen langs de zee.

De X-factor van Quarteira

Wat Quarteira een extra aangename badplaats maakt, is de lange boulevard. Hier kunt u heerlijk slenteren en af en toe uitrusten op één van de bankjes. Door de vele palmbomen zijn er genoeg schaduwrijke plekjes. Of maak een keuze uit het royale aanbod aan terrasjes. Ook is het leuk om ’s morgens naar de dagelijkse markt te lopen. Hier vindt u ook een levendige vismarkt. De visvangst maakt namelijk nog steeds een belangrijk deel uit van het leven in Quarteira.

Quarteira: shoppen en excursies

Wie van winkelen houdt, kan prima op souvenirjacht in Quarteira. Op de boulevard, maar ook in de straten daarachter zijn allerlei shops. Ook heeft Quarteira een wekelijkse zigeunermarkt waar onder andere aardewerk, kleding en schoenen worden aangeboden. Een heel ander aanbod vindt u bij de haven van Vilamoura. Vanuit Quarteira wandelt u hier eenvoudig naar toe. In deze mondaine jachthaven vindt u luxe winkels, allerlei terrassen en heel veel mooie jachten. In de haven van Vilamoura vertrekken ook allerlei boottochten. Ga bijvoorbeeld dolfijnen spotten of maak een zeilcruise langs de mooie kust van de Algarve.

(foto (c) Can Stock Photo / malajski)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.