Er op uit

SILVES: ONTDEK DE ALGARVE VANUIT EEN SFEERVOL STADJE IN HET BINNENLAND


Romeinse brug bij Silves - Algarve - Portugal

Smalle kronkelstraatjes, de resten van eeuwenoude stadsmuren en een imposant Moors kasteel: Silves ademt de historie van de Algarve uit. Anders dan de meeste grotere plaatsen in dit deel van Portugal ligt Silves niet vlak aan de kust. U vindt het stadje namelijk in het binnenland aan de rivier de Arade. Wie overigens na een bezoek aan Silves behoefte krijgt aan het strand rijdt met de auto in circa een half uur naar de badplaatsen Carvoeiro of Armação de Pêra. Al met al is het historische Silves leuk om een dag te bezoeken of ga er op vakantie en ontdek een veelzijdige vakantiebestemming.

Silves: een stad met een glorieus verleden

Silves is de oudste stad van de Algarve. De plek wordt al sinds het paleolithische tijdperk bewoond, zo blijkt uit archeologische vondsten. De glorietijd van Silves kwam eeuwen later. Na de bezetting van de Algarve door de Moren in de 8e eeuw groeide Silves als ‘al-Shilb’ uit tot de hoofdstad van de Algarve. Door zijn gunstige ligging aan de rivier de Arade en de strategische positie in het binnenland was het een goede handelsplaats. Sinds 1242 kwam Silves weer in handen van de Portugezen. Hoewel dat eeuwen is geleden, is de Moorse invloed op de stad nog volop terug te zien in de architectuur. Het sterkste overblijfsel uit de Moorse tijd is het kasteel van Silves dat op een heuvel ligt. Hier kunt u wandelen over de kasteelmuren en genieten van het uitzicht over de vruchtbare vlaktes. Of proef nog meer oudheid in Silves en wandel over de Ponte de Silves die ook wel de Romeinse Brug wordt genoemd. Niet dat deze brug over de Arade zo oud is, want hij stamt uit de 15e eeuw. Men denkt echter dat er in de Romeinse tijd al een brug stond op de plek van de Ponte de Silves.

Van heuvelachtige wandelingen tot en met traditionele Portugese gerechten

Behalve via historische bezienswaardigheden kunt u de stad en de omgeving op een andere manier verkennen. Ga bijvoorbeeld mee met een boottocht over de Arade en vaar naar Portimão. Of ontdek traditionele Portugese gerechten in de diverse restaurants. Ook kunt u prima een leuk Portugees souvenir scoren in één van de shops in de gezellige binnenstad. Houdt u van wandelen? Dat kan ook prima in en om Silves. Doe wel goede schoenen aan want de stad Silves en de omgeving zijn heuvelachtig.

Geniet van de rust van het platteland bij Silves

Een vakantie in Silves is een prima manier om landelijk Algarve te verkennen. Er zijn authentieke dorpen in de buurt zoals São Bartolomeu de Messines. Of bezoek het bergdorp Monchique en maak meteen een mooie wandeling of fietstocht door de bergen. Verder zijn er diverse wijngaarden rondom Silves. Wilt u eens een wijntje uit de Algarve proberen? Dan is een vakantie in Silves een mooie gelegenheid om op wijnboerderij Quinta do Francês of Quinta da Vinha een paar lokale wijnen te proeven.

Heeft u zin gekregen om vanuit Silves de Algarve te verkennen? Kijk dan snel bij ons gevarieerde aanbod aan vakantiehuizen bij Silves!

(Foto (c) Can Stock Photo / malajski)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *