Er op uit

SPOT WILDE DOLFIJNEN VOOR DE KUST VAN DE ALGARVE


Groep dolfijnen voor de kust van de Algarve

Of het nu wel of geen mensenredders zijn, bijna iedereen raakt gecharmeerd van dolfijnen. Deze zoogdieren met hun vrolijke snuiten zwemmen ook in de Atlantische Oceaan voor de kust van de Algarve. Dus bent u op vakantie in Zuid-Portugal? Neem dan uw kans waar en neem deel aan een van de georganiseerde boottrips die op zoek gaan naar wilde dolfijnen.

 Wanneer en hoe op dolfijnsafari?

Wie naar de Algarve gaat en echt graag dolfijnen in het wild wil zien, kan er het beste op vakantie gaan tussen april en november. In de winter is de zee namelijk vaak onrustiger, waardoor de boten niet altijd uitvaren. Daarbij sluiten sommige aanbieders van dolfijnsafari’s gedurende het winterseizoen, waardoor u in de zomer meer keus hebt. Ook is een zomerse trip op zee waarschijnlijk een stuk comfortabeler dan een boottocht in de winter wanneer de golfen hoger zijn. Aanbieders van excursies naar wilde dolfijnen vindt u op verschillende plaatsen in de Algarve. In de jachthavens van bijvoorbeeld Vilamoura, Albufeira en Lagos kunt u ter plekke een kaartje kopen. Het is misschien wel handig om dit vooraf te doen, omdat er zeker in het hoogseizoen veel belangstelling is voor dolfijnsafari’s. Verder is het bij sommige aanbieders mogelijk om online een boottocht naar de dolfijnen te boeken.

Een gevarieerd aanbod van wildlife in de oceaan

Eenmaal op zee kunt u verschillende soorten dolfijnen tegenkomen. Zo zwemt onder andere de gewone dolfijn rond in de Atlantische Oceaan, net als de tuimelaar en gestreepte dolfijn. U kunt er zelfs misschien een bruinvis spotten. In het verleden hebben deelnemers aan een dolfijnsafari ook het geluk gehad om voor de kust van de Algarve een orka of een walvis te zien. Verder kunt u ook nog ander zeeleven tegenkomen, zoals zeeschildpadden of een haai.

Zee, zon en een snelle boot: een heerlijke combinatie

Hoewel er dolfijnen leven in de wateren van de Algarve hoeft het niet altijd zeker te zijn dat u ze ook daadwerkelijk ziet. Sommige aanbieders van dolfijnsafari’s geven daarop echter garantie. Ziet u geen dolfijnen, dan krijgt u een deel van uw geld terug of u kunt gratis een volgende keer mee. Maar ook zonder een ontmoeting met de vrolijk ogende zoogdieren is de tocht op zee de moeite waard. De kust van de Algarve is namelijk vanaf het water prachtig om te zien. Bovendien is een paar uur in een snelle boot op volle zee vaak al een spectaculaire belevenis.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.