Reistips

TAVIRA: PORTUGESE CHARME AAN DE RIVIER


Terrasje aan de rivier in Tavira

Houdt u van een authentieke Portugese sfeer, een ruime keuze uit restaurants en van een mooi zandstrand? Bezoek dan zeker Tavira, een uiterst charmant stadje in het oosten van de Algarve.

De rivier de Gilão, die door Tavira heen stroomt en even verderop in zee uitmondt, maakt de plaats extra pittoresk. Vanwege zijn ligging was Tavira in de middeleeuwen een belangrijke havenstad. Overigens werden de eerste havens op het grondgebied van Tavira al in de 8e eeuw v.Chr. gebouwd door de Feniciërs. Ook de Romeinen hebben op de plek van Tavira gebivakkeerd. Maar de meeste sporen uit de geschiedenis hebben de Moren achtergelaten die hier van de 8e tot de 13e eeuw heersten. Hoewel in 1755 Tavira volledig werd verwoest, is de invloed van de Moren via de bouwstijl bewaard gebleven. Witte huizen, vierzijdige puntdaken, deuren met houtvlechtwerk en de betegelde muren geven Tavira een oosterse sfeer.

Van historische gebouwen tot en met een schitterend uitzicht: in Tavira valt van alles te zien

Wie op zoek gaat naar sporen uit de geschiedenis vindt er genoeg in Tavira. In het midden van de stad staan op een heuvel de resten van een vervallen kasteel. Vanaf deze plek heeft u een magnifiek uitzicht over de omgeving. Ook een mooi vergezicht heeft u vanuit de Torre de Tavira. Hier kunt u via de techniek van de camera obscura 360 graden over de stad uitkijken. Dit op 100 meter boven de zeespiegel. Wilt u ook fantastisch vakmanschap uit het verleden bewonderen? Stap dan één van de 37 kerken van Tavira binnen. Zo vindt u invloeden uit de renaissance terug in de Igreja Misericórdia. Ook is deze kerk versierd met mooie tegeltableaus. Verder kunt u al wandelend door Tavira de islamitische stadsmuren tegenkomen. Of loop over de oudste brug van de stad die nog een Romeinse oorsprong heeft. Hier kunt u rustig slenteren, want de brug is alleen toegankelijk voor voetgangers.

Geniet van een prachtig strand op een eiland

De stranden van Tavira grenzen niet direct aan de stad. Maar wanneer u even de ferry neemt, naar het eiland vlakbij de kust, dan staat het langgerekte zandstrand Praia da Ilha de Tavira tot uw beschikking. Hier kunt u eindeloos wandelen, zonnebaden of in een restaurant heerlijk lunchen met uitzicht op zee.

Zoekt u een goede accommodatie in dit deel van Portugal? Bekijk dan ons royale aanbod aan vakantiehuizen in Tavira!

(foto (c) Can Stock Photo / CaptureLight)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.