Er op uit

VILAMOURA: DE JETSET SPOT VAN DE ALGARVE


Zeemeeuw in de haven van Vilamoura

Havens hebben vaak een magische aantrekkingskracht op mensen. Zeker als ze in een zonnig Zuid-Europees land liggen en een thuishaven zijn voor luxe motorjachten. Een dergelijke haven heeft Vilamoura in de Algarve. Dit is de plek waar de jetset aanmeert en flaneert. Wie dus graag indrukwekkende motorjachten of ranke zeilboten bewondert, moet zeker een keer naar deze jachthaven in Portugal.

Een nieuwe badplaats in de Algarve

Vilamoura is niet, zoals veel badplaatsen in Portugal, ontstaan uit een vissersdorp. Het bestond eigenlijk nog helemaal niet, totdat een rijke bankier in 1974 hier een jachthaven liet aanleggen. Het nieuwe vakantieoord werd verder uitgebreid met zes golfbanen. Ook liggen links en rechts van de haven goudgele stranden en wie graag een gokje wil wagen, kan terecht in het casino van Vilamoura. Toch was er ooit eerder menselijk leven op de plek van deze badplaats, maar dan eeuwen geleden. Dat kunt u zien aan de Romeinse ruïnes van Cerro da Vila bij Vilamoura  die onder andere bestaan uit een villa en een badhuis. Interessante informatie over deze opgravingen vindt u in het bijbehorende museum.

Shoppen, eten en drinken in Vilamoura

Vilamoura biedt dus een mooie combinatie van moderne luxe en historische bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van shoppen is de jachthaven een goede bestemming. Het winkelaanbod varieert van juweliers tot en met allerlei boetieks en designershops. Verder is de haven omringd met terrasjes, waar u onder andere een ijsje kunt eten bij een van de Italiaanse ijssalons of gegrilde vis in diverse visrestaurants. Buiten het havengebied heeft de badplaats voor de liefhebbers van hoogstaande culinaire gerechten ook nog ‘Willie’s’. Dit restaurant heeft een Michelin-ster. Om na de lunch of het diner nog een drankje te drinken is Seven een goede optie. Deze trendy club is van niemand minder dan de voormalige Portugese topvoetballer Luís Figo.

Ga de zee op bij Vilamoura

Wilt u behalve luxe jachten bekijken, flaneren, shoppen en lekker eten & drinken ook zelf de zee op? Maar heeft u geen boot? Vanuit Vilamoura vertrekken er allerlei excursies naar zee. De boottochten gaan onder andere naar de mooie rotsformaties van de Algarve of op zoek naar wilde dolfijnen. Ook kunt u in de haven tickets boeken om te gaan vissen op zee. Of vaar mee op een zeiljacht of ga met razende snelheid over het water in een speedboot en ervaar het jetsetgevoel van Vilamoura.

(foto (c) Canstock Photo)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.