Er op uit

WINTER IN DE ALGARVE: LENTEGEVOEL EN RUST


Een wintervakantie in de Algarve is een geweldige manier om het kille en donkere Nederlandse winterweer een tijdje te ontvluchten. Daarbij kunt u in deze periode in dit deel van Portugal genieten van een mooie zonbestemming die volop rust biedt.

Algarve in de winter: van overwinteren tot en met online werken

De Algarve is dankzij het milde klimaat ook aangenaam in de winter. Voor veel gepensioneerden is het dan ook een vaste bestemming om te overwinteren. Ze genieten er van de zon die nog regelmatig schijnt, terwijl de ergste hitte van de zomermaanden is verdwenen. Daarbij zijn de stranden heel rustig en heeft u lange zanderige exemplaren soms helemaal voor u alleen. Een wintervakantie in de Algarve is dus ideaal om lekker tot rust te komen en te genieten van de mooie omgeving. Daarbij lonken de vele golfbanen die ook in de winter geopend zijn. Overwinteren is overigens niet meer alleen voorbehouden aan degenen die met pensioen zijn. Ook jongere mensen die dankzij internet online hun werk in het buitenland kunnen doen, kiezen er soms voor om de wintermaanden in Zuid-Europa door te brengen in een vakantiehuis met wifi. Ook dan is de Algarve met zijn mooie natuur en uitdagende sportieve mogelijkheden een goede keuze. En natuurlijk zijn er de levensgenieters die in de winter een korte vakantie naar het zuiden van Portugal boeken om even de zon te voelen.

Kies het juiste vakantiehuis voor een wintervakantie in de Algarve

Hoewel het vaak mooi weer is in Zuid-Portugal kunnen in de winter de temperaturen ’s nachts dalen. Wilt u het comfortabel hebben in uw vakantiewoning dan is een verwarming onontbeerlijk. Deze kan variëren van centrale verwarming tot en met een airconditioning die ook kan verwarmen. Ook zijn veel vakantiehuizen voorzien van een open haard. Is er geen verwarming aanwezig in de accommodatie dan kunt u met losse mobiele kachels, gas of elektrisch, uw vakantiewoning verwarmen. Wanneer u een vakantiehuis met zwembad huurt, houd er dan rekening mee dat deze in de winter meestal te koud is om in te zwemmen tenzij het verwarmd is. Vanwege de dalende minimum temperaturen is het ook raadzaam om warmere kleding zoals vesten, truien en een regenjas mee te nemen. Echter als het zonnetje schijnt, kunt u mogelijk uit de wind in uw korte broek en T-shirt op het terras zitten.

Enkele populaire winterbestemmingen in de Algarve

In de winter zijn vooral vakantiehuizen in de Oost-Algarve populair. Dit deel van Zuid-Portugal is aan de kust vlak waardoor de stranden makkelijk toegankelijk zijn. Onder andere Monte Gordo en Quarteira zijn bekende bestemmingen onder gepensioneerde overwinteraars. In Centraal-Algarve is de kust rotsachtiger en wordt deze afgewisseld met baaien en lange zandstranden. In het centraal gelegen voormalige vissersdorp Albufeira gaat er echter een lift naar het strand en verbindt een roltrap het lage en hoge gedeelte van de badplaats. Kustplaatsen in de West-Algarve zijn met name geliefd bij degenen die willen surfen, omdat zeker in de winter de golven hier hoog zijn. Verder zijn er nog mooie bergdorpen, zoals Monchique, die in het binnenland liggen dat in de winter prachtig groen is en waarin wilde bloemen volop bloeien. Het lentegevoel is hier dan ook direct aanwezig als de zon maar even zijn stralen laat zien.


(foto (c) Can Stock Photo / dimaberkut)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.