Albufeira met strand verlicht in de avond
31 juli 2017
Carry Böhmermann

ALBUFEIRA: DE TOERISTISCHE HOTSPOT VAN DE ALGARVE

 

Golfen, zeilen, uitgaan en genieten van mooie stranden: in Albufeira is alles aanwezig voor een dynamische vakantie. Daarbij ligt deze populaire badplaats centraal in de Algarve. Hierdoor is het een mooi uitgangspunt om allerlei bezienswaardigheden te ontdekken. Ook in het stadje zelf zijn veel pittoreske straatjes en doorkijkjes die leuk zijn om te fotograferen. Daarbij is de kust van Albufeira met zijn rode rotsen prachtig.

 

Van Baltum via Al-Buhera naar Albufeira

 

Tot de 8e eeuw heette het huidige Albufeira Baltum. De plaats was toen een Romeinse havenstad. Baltum lijkt qua woord helemaal niet op Albufeira, maar Al-Buhera wel. Dat is de benaming die de Moren aan de kustplaats gaven toen ze rond 711 de Algarve veroverden. Deze bezetting duurde tot 1249. Door de lange tijd dat Albufeira in handen van de Moren was, zie je nog steeds veel Moorse invloeden terug in de architectuur. De witte huisjes met hun typische schoorstenen zijn daar een voorbeeld van.

 

Albufeira: partystad bij uitstek

 

Voor liefhebbers van een bruisend nachtleven heeft Albufeira twee uitgaansgebieden in petto. In het oude centrum vindt u een grote en gevarieerde keuze aan bars en restaurants. Bovendien kunt u hier op uw gemak rondslenteren, omdat het grotendeels een voetgangersgebied is. Of neem op een van de terrassen met zeezicht plaats en geniet van het uitzicht. Een ander populair uitgaansgebied is de Strip. Dit is een lange straat die naar de kust loopt en heeft aan beide kanten een reeks horecagelegenheden. Bovendien vindt u hier net als in het historische centrum veel winkeltjes.

 

Wees actief op het water of op het land

 

Net zo veelzijdig als het nachtleven is het aanbod overdag. Zo zijn er bij het oude centrum twee sfeervolle stranden. De 30 kilometer lange kustlijn van Albufeira biedt echter nog meer lange zandstranden en pittoreske baaitjes. Sommige stranden liggen te ver van het stadscentrum om te lopen, maar zijn zeker de moeite waard om daarvoor in de auto te stappen. Zo is er bijvoorbeeld het prachtige langgerekte strand Praia da Galé dat richting het westen overgaat in Praia dos Salgados. Dit is de plek voor een lange strandwandeling. Verder bieden veel stranden ook allerlei watersportfaciliteiten, dus echte waterratten kunnen zich volop vermaken. Voor nog meer waterpret kunt u naar een van de spectaculaire waterparken in de Algarve, die allemaal niet te ver van Albufeira liggen. Verder biedt de badplaats ook veel sportfaciliteiten, zoals tennisbanen en golfcourses. Albufeira heeft dus alles voor een vermakelijk dagje uit of een afwisselende vakantie voor alle leeftijden en allerlei soorten interesses.

 

Heeft u zin in een vakantie in deze vrolijke badplaats? Kijk dan in ons overzicht met vakantiehuizen in Albufeira  en omgeving.

 

 (Foto © Can Stock Photo / Philipus)

Wellicht ook interessant voor u

/Carvoeiro verlicht in de avond
30 september 2019

CARVOEIRO: EEN PITTORESK DORP MET EEN SCHITTERENDE KUSTLIJN

/Praia da Falésia: lang zandstrand in de Algarve
18 december 2018

KERST- EN NIEUWJAARSWANDELINGEN: GENIET VAN UITGESTREKTE ZANDSTRANDEN

/Ligstoelen aan een zwembad van een villa in Monchique - Algarve - Portugal
31 augustus 2017

VAKANTIEHUIZEN IN DE ALGARVE MET BIJZONDERE ZWEMBADEN: EXTRA GROOT OF DICHT AAN ZEE

/Straatje in Vila Adento - Faro - Algarve
31 juli 2016

ONTDEK HET BOEIENDE EEUWENOUDE CENTRUM VAN FARO