Aljezur in Portugal
20 april 2017

ALJEZUR: EEN HISTORISCHE PLAATS MET SPECTACULAIRE STRANDEN

Wie Aljezur echt wil ontdekken gaat een zekere uitdaging aan. Het dorp ligt namelijk op een heuvel. Wilt u alles zien, dan zult u dus via de pittoreske straatjes flink moeten klimmen. Bent u echter eenmaal boven, dan heeft u een mooie wandeling achter de rug. Daarbij vindt u hier de ruïne van een fort uit de 17e eeuw, waarvan u een prachtig uitzicht heeft. Ook mooie vergezichten heeft u vanaf de Ribat de Arrifana. Deze archeologische opgraving is afkomstig van een religieus militair centrum van de Moren dat in de 12e eeuw werd gebouwd. De oudste kern van Aljezur stamt uit de 10e eeuw, toen de Moren zich gingen vestigen op deze plek.

Zo fotogeniek is Aljezur

Het zal u niet verbazen dat Aljezur een ideaal decor biedt voor mooie foto's. De plaats wordt doorkruist door een rivier en heeft bovendien witte huizen en smalle straatjes met kinderkopjes. Verder zijn de stranden aan de kust van Aljezur prachtig en erg populair bij surfers. U kunt onder andere kiezen uit Praia de Monte Clérigo, Praia da Arrifana en Praia do Amado. Behalve om te surfen zijn deze stranden ook geweldig om te wandelen of gewoon om lekker een dag te relaxen in de zon.

Ook leuk om te doen in Aljezur
 
Wie er actief op uit wil, heeft bij Aljezur een mooi natuurgebied tot zijn beschikking. Het ligt namelijk in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vincente. Hier kunt u wandelen of fietsen in een ongerepte natuur met veel bijzondere soorten vogels en planten. Of stap in de auto en ontdek de verdere omgeving. Rij bijvoorbeeld naar het meest zuidwestelijke punt van Europa de Kaap Sint-Vincent en bekijk daar het 'einde van de wereld'. Ook voor kunstliefhebbers heeft Aljezur iets moois in petto. In het José Cercas Museum kunt u onder andere de schilderijen van deze schilder bewonderen. Of bekijk moderne kunst in de Aljezur Municipal Gallery. Verder kunt u een kijkje terug tot ver in de oudheid nemen in het Aljezur Municipal  Museum waar archeologische vondsten uit de omgeving worden geëxposeerd.

(foto © Aleksandr Zykov  /  [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons)

Wellicht ook interessant voor u

/vis op een vismarkt in Portugal
31 oktober 2019

NAAR DE VISMARKT IN DE ALGARVE

/Praia da Falésia: lang zandstrand in de Algarve
18 december 2018

KERST- EN NIEUWJAARSWANDELINGEN: GENIET VAN UITGESTREKTE ZANDSTRANDEN

/Praia da Rocha: strand bij Portimão
30 september 2017

PORTIMÃO: EEN SFEERVOLLE VISSERSSTAD MET ROYALE ZANDSTRANDEN

/Kleurrijke schaaltjes op de zigeunermarkt in de Algarve
15 juli 2016

STRUINEN OP DE PORTUGESE ZIGEUNERMARKTEN