Fietsen op een zandweg bij opgaande zon in de Algarve
25 mei 2017

FIETSEN IN DE ALGARVE: GENIET OPTIMAAL VAN HET PORTUGESE LANDSCHAP

Portugal staat gek genoeg niet echt bekend als fietsland. Dat komt misschien doordat u er geen uitgebreid netwerk van fietspaden vindt, zoals in Nederland. Het Zuid-Europese land kent echter rustige en landelijke gebieden waar u veilig kunt fietsen. Ook in de Algarve vindt u een prima landschap voor fietsers. Zo biedt de oostkust vrij vlak terrein. In Centraal- en West-Algarve is het landschap heuvelachtiger. Wilt u met een fiets de bergen in? Dan vindt u genoeg uitdaging in het majestueuze Monchique-gebergte dat in het binnenland ligt. Bovendien zijn er een aantal avontuurlijke langeafstandroutes die u door de mooiste natuurgebieden voeren. Wanneer u naar de Algarve reist, kunt u uw eigen fiets meenemen of een rijwiel ter plaatse huren in een van de vele fietsverhuurbedrijven. Of fiets mee met een gids en laat u naar de mooiste plekjes in de Algarve brengen.

 

Ontdek de veelzijdigheid van de Algarve via de grote fietsroutes

 

Wilt u op de fiets zoveel mogelijk van de Algarve zien? Volg dan de Via Algarviana. Deze 300 kilometer lange wandel- en mountainbikeroute loopt van Kaap Sint-Vincent  aan de westkust tot aan Alcoutim aan de Spaanse grens. Alcoutim is ook het begin- of eindpunt van een andere mooie fietsroute: de Grande Rota do Guadiana. Vanaf deze stad loopt het 65 kilometer lange traject door naar Vila Real de Santo António. Onderweg komt u authentieke dorpen tegen, historische bezienswaardigheden en prachtige uitkijkpunten over de Guadiana-rivier en het landschap eromheen. In Vila Real de Santo António kunt u weer op de fiets stappen en langs de kust naar het westen rijden via de Ecovia do Litoral. Deze route is 214 kilometer lang en eindigt in de kustplaats Sagres. Dit gevarieerde traject passeert schitterende natuurgebieden, zoals Ria Formosa. Ook ontdekt u populaire kustplaatsen waaronder Lagos en authentieke vissersdorpen als Salema en Burgau.

 

 Fietsen in de Algarve met een gids

 

Heeft u zin in een extra ontspannende fietstocht? Ga dan mee met een fietsgids die u van alles kan vertellen over de omgeving. Ontdek bijvoorbeeld al fietsend Faro, de hoofdstad van de Algarve, en het natuurpark Rio Formosa in één fietroute. Of suis van de Monchique naar beneden en geniet van een prachtig berglandschap!

 

(foto (c) Can Stock Photo / ramonespelt

 

 

 

Wellicht ook interessant voor u

/Kurkeiken in de natuur - Algarve
30 november 2020

KURK: PUUR NATUUR EN SUPER VEELZIJDIG

/Carvoeiro verlicht in de avond
30 september 2019

CARVOEIRO: EEN PITTORESK DORP MET EEN SCHITTERENDE KUSTLIJN

/Wandelaar op rotspad in Algarve
30 april 2019

GA OP AVONTUUR IN DE ALGARVE

/Wandelpad Ria Formosa
31 juli 2018

RIA FORMOSA: ZEEPAARDJES EN EINDELOZE STRANDEN