Tassen van kurk
31 juli 2019

PRAKTISCH EN LEUK: SOUVENIRS UIT DE ALGARVE

Met de juiste souvenirs kunt u na een fijne vakantie nog een tijdje nagenieten. Een lekker flesje wijn haalt weer de herinneringen op aan dat sfeervolle restaurant aan de kust. Of een schilderij dat u op een gezellige kunstmarkt kocht, laat u weer over het mooie landschap mijmeren. Maar een souvenir krijgt nog iets extra's als het bruikbaar is. Viert u uw vakantie in de Algarve? Dan heeft u alle kans om praktische souvenirs te scoren.

 

Kurk: van flessenkurk tot trendy accessoire

 

Een van de unique selling points van Portugal is kurk. Dit natuurlijke materiaal heeft zoveel meer mogelijkheden dan een bestaan als flessenkurk of kurken vloer. Kurk kan namelijk bewerkt worden tot een zachte soepele stof. De Portugezen maken er bijvoorbeeld hippe tasjes en trendy schoenen van. Maar ook een pet of riem behoort tot de mogelijkheden. Verder zijn er in de Algarve allerlei leuke onderzetters en placemats van kurk te vinden.

 

Stijlvol dineren met tafelkleden uit Portugal

 

Gaat u een chique diner geven? Dan hoort daar een mooie tafelschikking bij. De juiste tafelkleden vindt u onder andere volop op de zigeunermarkten in de Algarve. Een geborduurd wit exemplaar doet het vast goed bij het kaarslicht. Overigens zijn er ook bonte keukenschorten te koop in een vrolijke Algarve-look!

 

Een koperen pan voor de lekkerste Portugese gerechten

 

Nog een staaltje vakmanschap dat u in de Algarve tegenkomt, is koperslagen. Een van de meest kenmerkende producten hiervan is de cataplanapan: een echte eyecatcher in de keuken. Bovendien kunt u hiermee weer Portugal proeven door een Portugese cataplana te maken. Wilt u een dergelijke pan hebben? Ga dan naar Loulé, want daar zijn veel koperslagers.

 

Verrijk uw huis met Portugees aardewerk

 

Portugezen zijn razend goede pottenbakkers. U kunt dan ook allerlei souvenirs van aardewerk mee naar huis nemen. Van prachtige beschilderde fruitschalen tot en met authentieke schaaltjes voor olijven. Of kies voor de terracottastijl voor een landelijke twist in de keuken of op tafel. Verder zijn er allerlei decoratieve vazen, kandelaars en karaffen die u vast nog lang aan Portugal laten denken.

 

(foto (c) Can Stock Photo / mirifada)

 

 

 

 

 

 

 

Wellicht ook interessant voor u

/Antiek radio op een strand
30 juni 2020

LUISTER NAAR DE PORTUGESE RADIO WAAR U OOK BENT

/2020 strand
31 december 2019

2019: VAN PITTORESKE BESTEMMINGEN TOT EN MET AVONTUURLIJKE ACTIVITEITEN

/Markt in Loulé - Algarve
31 januari 2019

LOULÉ: WINKELEN, ETEN EN ONTDEKKEN

/medronho-vrucht
24 maart 2017

AGUARDENTE DE MEDRONHO: VUURWATER UIT PORTUGAL