Luchtfoto Quarteira
29 februari 2020

QUARTEIRA: ALLES VOOR EEN OPTIMALE STRANDDAG

Een lange boulevard met talrijke restaurants en een prachtig zandstrand met rieten parasols: Quarteira is ideaal voor een dag aan zee of een zonnige strandvakantie. Het voormalige vissersdorp in de Algarve is daarom al decennia een populair toeristenoord. Dit geldt niet alleen voor buitenlandse vakantiegangers, maar ook veel Portugezen komen graag in Quarteira.

 

Het succes van Quarteira

 

De wortels van Quarteira lopen terug tot in de Romeinse tijd. De kustplaats leefde eeuwen van de visvangst, totdat er in de jaren zeventig de eerste hotels en appartementen werden gebouwd. Dit was de start van de hotspot aan de zuidkust van Portugal dat het stadje nu is. Een grote rol speelt daarin het mooie lange strand dat zich voor Quarteira uitstrekt. Ook is de centrale ligging in de Algarve een pre. Zo duurt een autorit van het vliegveld van Faro Airport naar Quarteira ruim 20 minuten. Verder zijn leuke plaatsen als Lagos en Tavira ook goed bereikbaar.

 

Geniet van strand en zee

 

Zomers biedt Quarteira alles voor een heerlijke stranddag: van relaxen op een zonnebed onder de parasol tot en met een duik in de Atlantische Oceaan. Of wandel een eind de zee in over één van de vele pieren die tot ver in het water lopen. Verder heeft Quarteira een Blue Flag-strand, wat betekent dat het er schoon is en een strandwacht een oogje in het zeil houdt. Komt u in de winter naar Quarteira? Dan is deze Portugese badplaats een mooi startpunt voor lange wandelingen langs de zee.

 

De X-factor van Quarteira

 

Wat Quarteira een extra aangename badplaats maakt, is de lange boulevard. Hier kunt u heerlijk slenteren en af en toe uitrusten op één van de bankjes. Door de vele palmbomen zijn er genoeg schaduwrijke plekjes. Of maak een keuze uit het royale aanbod aan terrasjes. Ook is het leuk om 's morgens naar de dagelijkse markt te lopen. Hier vindt u ook een levendige vismarkt. De visvangst maakt namelijk nog steeds een belangrijk deel uit van het leven in Quarteira.

 

Quarteira: shoppen en excursies

 

Wie van winkelen houdt, kan prima op souvenirjacht in Quarteira. Op de boulevard, maar ook in de straten daarachter zijn allerlei shops. Ook heeft Quarteira een wekelijkse zigeunermarkt waar onder andere aardewerk, kleding en schoenen worden aangeboden. Een heel ander aanbod vindt u bij de haven van Vilamoura. Vanuit Quarteira wandelt u hier eenvoudig naar toe. In deze mondaine jachthaven vindt u luxe winkels, allerlei terrassen en heel veel mooie jachten. In de haven van Vilamoura vertrekken ook allerlei boottochten. Ga bijvoorbeeld dolfijnen spotten of maak een zeilcruise langs de mooie kust van de Algarve.

 

 

(foto (c) Can Stock Photo / malajski)

 

Wellicht ook interessant voor u

/Vissersboot voor de baai van Ferrugado
31 mei 2020

ONTDEK DE CHARME EN AUTHENTICITEIT VAN FERRAGUDO

/Carvoeiro verlicht in de avond
30 september 2019

CARVOEIRO: EEN PITTORESK DORP MET EEN SCHITTERENDE KUSTLIJN

/Zeilboten voor de kust van Alvor
31 mei 2019

ALVOR: EEN HEERLIJK VISSERSDORP AAN DE RIVIER EN BIJ DE ZEE

/Strand met parasols en ligbedden
31 maart 2019

DE GOLDEN TRIANGLE: DE LUXUEUZE HOTSPOT VAN DE ALGARVE

/Praia da Falésia: lang zandstrand in de Algarve
18 december 2018

KERST- EN NIEUWJAARSWANDELINGEN: GENIET VAN UITGESTREKTE ZANDSTRANDEN

/Luchtfoto van Olhão - Algarve - Portugal
31 augustus 2018

ONTMOET DE AUTHENTIEKE VISSERSSTAD OLHÃO

/Wandelpad Ria Formosa
31 juli 2018

RIA FORMOSA: ZEEPAARDJES EN EINDELOZE STRANDEN

/Terrasje aan de rivier in Tavira
30 april 2018

TAVIRA: PORTUGESE CHARME AAN DE RIVIER

/Luchtfoto strand Monto Gordo - Algarve - Portugal
31 januari 2018

ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN MONTE GORDO

/Rotsen in de Algarve
28 mei 2016

DE BOEIENDE ROTSKUST VAN DE ALGARVE