Racecircuit Portimão
1 mei 2016

RACEN IN DE ALGARVE

Lange stranden, gezellige terrasjes en slaperige authentieke dorpjes: wie wil kan in de Algarve helemaal tot rust komen. Bent u echter op zoek naar een adrenalinekick? Ook dan is dit deel van Portugal de juiste plek. Liefhebbers van brullende motoren, piepende banden en de geur van verbrand rubber kunnen zich namelijk vergapen aan de race-auto's en -motoren in het Autódromo Internacional do Algarve bij Portimão. En wilt u het niet alleen bij kijken houden? Zelf het gaspedaal intrappen op het racecircuit behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Evenementen op internationaal niveau
Het racecircuit van het Autódrome Internacional do Algarve of afgekort het AIA werd op 2 november 2008 geopend. Sindsdien is het de gastheer geweest van veel internationale racewedstrijden. Het eerste grote evenement dat er plaatsvond was de finale van het Superbike World Championship. Verder zijn er onder andere de Le Mans Series en Formula 1 Tests de revue gepasseerd. Ook dit jaar staan er weer enkele grote races op het programma.

 

Zelf het circuit op
Ooit gedroomd om plankgas in een Porsche of een andere snelle wagen over het Portugese asfalt te scheuren? De Racing School van AIA biedt verschillende soorten mogelijkheden om te ervaren hoe het is om echt hard te rijden. Behalve een circuit voor de allersnelste voertuigen biedt het AIA ook een go-kart track en een off-road-park. In het Kartódrome do Algarve kunt u internationale kartraces bekijken, maar ook zelf een kart huren om over de twee kilometer lange kartbaan te racen. Het is daarmee een van de langste kartbanen van Europa. Of breng uw eigen motor mee en neem een off-road-cursus in het off-road park.

 

Snelle motoren op het water
Behalve op het asfalt kunt u in Portugal ook naar hoge snelheden kijken op het water. Tenminste als u tijdens de F1H20 Powerboat World Championship aanwezig bent in Portimão. In 2016 vindt deze internationale wedstrijd voor de allersnelste speedboten op 29, 30 en 31 juli plaats op de Arade River.

U ziet het, er valt genoeg te beleven in de Algarve wanneer u even de rust van uw vakantiehuis wilt verlaten voor een spectaculaire belevenis of een echte adrenalinekick!

 

(foto © Can Stock Photo)

 

Wellicht ook interessant voor u

/Kanonnen bij het fort van Sagres - Algarve
31 oktober 2020

SAGRES: RUIG EN HISTORISCH

/Carvoeiro verlicht in de avond
30 september 2019

CARVOEIRO: EEN PITTORESK DORP MET EEN SCHITTERENDE KUSTLIJN

/Bolo Rei
23 december 2016

ZO VIEREN DE PORTUGEZEN KERSTFEEST

/Kasteel Silves - Algarve - Portugal
12 juni 2016

BELEEF HISTORISCH PORTUGAL IN SILVES