Wandelpad Ria Formosa
31 juli 2018

RIA FORMOSA: ZEEPAARDJES EN EINDELOZE STRANDEN

Wanneer u met het vliegtuig naar de Algarve gaat, dan valt vast Ria Formosa op. Dit 60 kilometer lange labyrint van eilandjes, uiterwaarden en zandbanken ligt namelijk vlak voor Faro, waar ook de luchthaven is. Bij aankomst in het luchtruim boven Faro is dit natuurgebied meestal prachtig te zien. Maar ook vanaf de grond is Ria Formosa het bekijken waard. Hier vindt u namelijk een verrassend aanbod aan flora, fauna en schitterende stranden.

 

Ontdek een boeiend natuurgebied in Oost-Algarve

Ria Formosa bestaat uit twee schiereilanden, vijf eilanden en veel water. Het is een wetland dat vol leven zit en dat sinds 1987 de status van natuurpark heeft gekregen. Het 18.000 hectare grote gebied strekt zich uit voor de kust van de Algarve. Ria Formosa begint bij Praia do Garrão (Vale do Lobo) en eindigt bij Praia da Manta Rota (Vila Nova de Cacela). Tussen deze twee stranden liggen een aantal plaatsen dicht bij of aan de kust, waaronder Olhão, Tavira en natuurlijk Faro. Dit zijn ook de locaties van waaruit u het natuurgebied het beste kunt bereiken. Een goede reden dus om als natuurliefhebber een vakantiehuis bij één van deze steden te boeken. In Ria Formosa kunt u namelijk allerlei interessante vogelsoorten tegenkomen, zoals lepelaars, purperkoeten en de geliefde flamingo. Daarnaast komen er nog circa honderd andere vogelsoorten voor. Bovendien valt er behalve in de lucht of op het land ook in het water bijzondere natuur te zien. Zo is Ria Formosa de thuisbasis voor zoetwaterschildpadden en een grote populatie zeepaardjes.

 

Ontmoet de flora en fauna van Ria Formosa

Er zijn allerlei manieren om Ria Formosa te ontdekken. U kunt zelf te voet of per fiets het natuurgebied verkennen. Maar interessanter is het om met een gids mee te gaan, zodat u van alles te weten komt over de flora en fauna in het park. Verder zijn er georganiseerde boottochten in allerlei soorten en maten. Zo kunt u de vogels bekijken uit een traditionele vissersboot of vanaf het dek van een flitsende catamaran.

 

Dit kan ook in Ria Formosa

Ria Formosa is bovendien een ideale plek om lange strandwandelingen te maken of om te luieren op het strand. Ga hiervoor per boot naar één van de eilanden van het natuurpark waar u eindeloze zandstranden vindt. Of doe iets heel anders. Ga naar het mooie witte dorp Cacela Velha en bezoek er de hooggelegen burcht. Hier heeft u vanaf een grote hoogte een schitterend uitzicht op Ria Formosa. Maar anders dan vanuit het vliegtuig ruikt u nu de zee, hoort u de watervogels en ervaart u dit prachtige natuurgebied echt!

 

(Foto (c) Can Stock Photo / ptxgarfield)

 

 

 

 

Wellicht ook interessant voor u

/Vissersboot voor de baai van Ferrugado
31 mei 2020

ONTDEK DE CHARME EN AUTHENTICITEIT VAN FERRAGUDO

/Luchtfoto Quarteira
29 februari 2020

QUARTEIRA: ALLES VOOR EEN OPTIMALE STRANDDAG

/Carvoeiro verlicht in de avond
30 september 2019

CARVOEIRO: EEN PITTORESK DORP MET EEN SCHITTERENDE KUSTLIJN

/Zeilboten voor de kust van Alvor
31 mei 2019

ALVOR: EEN HEERLIJK VISSERSDORP AAN DE RIVIER EN BIJ DE ZEE

/Strand met parasols en ligbedden
31 maart 2019

DE GOLDEN TRIANGLE: DE LUXUEUZE HOTSPOT VAN DE ALGARVE

/Praia da Falésia: lang zandstrand in de Algarve
18 december 2018

KERST- EN NIEUWJAARSWANDELINGEN: GENIET VAN UITGESTREKTE ZANDSTRANDEN

/Luchtfoto van Olhão - Algarve - Portugal
31 augustus 2018

ONTMOET DE AUTHENTIEKE VISSERSSTAD OLHÃO

/Terrasje aan de rivier in Tavira
30 april 2018

TAVIRA: PORTUGESE CHARME AAN DE RIVIER

/Luchtfoto strand Monto Gordo - Algarve - Portugal
31 januari 2018

ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN MONTE GORDO

/Rotsen in de Algarve
28 mei 2016

DE BOEIENDE ROTSKUST VAN DE ALGARVE