Kanonnen bij het fort van Sagres - Algarve
31 oktober 2020

SAGRES: RUIG EN HISTORISCH

De dramatische rotskust, het ruige landschap, de geweldige surfspots en de rijke geschiedenis maken van Sagres een boeiende kustplaats. Ook is Sagres een goede bestemming als u graag verse vis eet of een dagje op het strand ligt. Bovendien biedt dit dorp de kans om mooi Portugees aardewerk te scoren.

 

Een vissersdorp met een internationaal zeevaartverleden

 

Sagres speelde een belangrijke rol in de grote ontdekkingsreizen die de Portugezen in de 15e en 16e eeuw maakten. Op het schiereiland bij dit vissersdorp stond namelijk Vila do Infante. Dit fort en studiecentrum werd gesticht door de Portugese prins en ontdekkingsreiziger, Hendrik de Zeevaarder. In Vila do Infante bracht hij specialisten op het gebied van navigatie, cartografie en zeevaart bij elkaar. De nieuwe uitvindingen die hieruit voortkwamen, werden toegepast tijdens de Portugese ontdekkingsreizen. Aangezien Portugal ooit de helft van de wereld bezat, is de plek waar het centrum stond met recht een internationale bezienswaardigheid. Het oorspronkelijke Vila do Infante is echter tijdens de grote aardbeving in 1755 grotendeels verwoest. Toch is deze locatie een bezoek waard. Na de aardbeving is het fort gerestaureerd net als de kapel waar u nog de sfeer van vroeger kunt proeven. Bovendien is het uitzicht er magnifiek. Door de locatie op het schiereiland kijkt u hier niet alleen uit over de Atlantische Oceaan, maar ziet u ook de Kaap Sint-Vincent liggen. Deze combinatie zorgt tijdens de zonsondergang voor een prachtig schouwspel.

 

Geniet van de stranden van Sagres

 

Sagres is een ideale spot voor surfers. In verschillende windrichtingen vindt u stranden. Daardoor is de kans op goede golfen hoger. Ook voor degenen die lekker in de zon willen relaxen, biedt Sagres prima opties. Door de rotsen kan een eventueel fris windje worden tegengehouden, waardoor ook in de koelere maanden een dagje strand mogelijk is.

 

Verken de omgeving

 

Voor natuurliefhebbers heeft de omgeving van Sagres veel te bieden. Bij de imposante rotsen aan de kust leven allerlei zeevogels. Landinwaarts vindt u een ruig en uitgestrekt landschap. Gaat u de zee op? Dan bestaat er afhankelijk van het seizoen de kans om dolfijnen en andere zeedieren te spotten.

 

Van vis tot keramiek

 

Sagres is van oorsprong een vissersdorp en nog steeds speelt de visvangst een belangrijke rol. Houdt u van verse vis bereid op zijn Portugees? Dan bieden de restaurants in en om Sagres keuze genoeg. Heeft u liever een pizza? Ook de Italiaanse keuken is beschikbaar in het Portugese kustdorp. Behalve lekker eten kunt u ook op zoek gaan naar een mooi stukje handgeschilderd keramiek. Een goede winkel daarvoor is Artesanato a Mó. Deze winkel herkent u direct aan de kleurrijke borden die aan de buitenmuur hangen. Overigens komt niet iedereen naar de winkel om keramiek te kopen. De bonte wand is namelijk een populaire achtergrond voor een selfie!

 

(foto (c) Can Stock Photo / Aitormmfoto)

 

 

 

 

 

Wellicht ook interessant voor u

/Kurkeiken in de natuur - Algarve
30 november 2020

KURK: PUUR NATUUR EN SUPER VEELZIJDIG

/Romeinse brug bij Silves - Algarve - Portugal
31 juli 2020

SILVES: ONTDEK DE ALGARVE VANUIT EEN SFEERVOL STADJE IN HET BINNENLAND

/Markt in Loulé - Algarve
31 januari 2019

LOULÉ: WINKELEN, ETEN EN ONTDEKKEN

/Gevel betegeld met blauw-witte azulejos
31 oktober 2018

AZULEJOS: DE KARAKTERISTIEKE SIERTEGELS VAN PORTUGAL

/Terrasje aan de rivier in Tavira
30 april 2018

TAVIRA: PORTUGESE CHARME AAN DE RIVIER

/Luchtfoto strand Monto Gordo - Algarve - Portugal
31 januari 2018

ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN MONTE GORDO

/Paleis Estoi - Algarve
27 januari 2017

ESTOI: AUTHENTIEK EN BEZIENSWAARDIG

/Straatje in Vila Adento - Faro - Algarve
31 juli 2016

ONTDEK HET BOEIENDE EEUWENOUDE CENTRUM VAN FARO

/Kasteel Silves - Algarve - Portugal
12 juni 2016

BELEEF HISTORISCH PORTUGAL IN SILVES