FAQ

Hieronder vind u een overzicht van de veelgestelde vragen aan ons met hun antwoorden.

Mocht er een vraag niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

 • Kan ik een optie nemen?+

   

  Ja, u kunt voor dezelfde periode op één huis een optie nemen. De optie kunnen we maximaal 3 dagen voor u in het systeem aanhouden. Vult u hiervoor het reserveringsformulier in en geeft u dan bij "Opmerkingen" aan dat het om een optie gaat. Zodra de optie door de eigenaar is bevestigd (binnen 48 uur), sturen we u hierover een e-mail. U kunt ons vervolgens via e-mail laten weten of u wilt boeken.

 • Hoe kan ik meerdere huizen boeken?+

   

  Vul voor het tweede, derde etc. huis dat u wilt boeken opnieuw het reserveringsformulier in. Al uw persoonsgegevens, gegevens van medehuurders etc. zullen automatisch te zien zijn; deze hoeft u dus niet opnieuw in te vullen. De reserveringskosten zullen we in totaal maar één keer berekenen.

 • Zijn er nog extra kosten?+

   

  Wij werken zoveel mogelijk met 'alles-inclusief prijzen'. Behalve het huurbedrag dat op de website staat aangegeven, betaalt u nog 30 euro reserveringskosten en de kosten voor de verzekering Schade Woning. U kunt er zelf voor kiezen om nog een annuleringsverzekering af te sluiten. In sommige gevallen zijn er extra kosten voor bijv. gebruik van airco e.d. Dit staat ook altijd duidelijk aangegeven op de website bij de huisomschrijving. Deze kosten worden meestal ter plekke voldaan.
  Het gebruik van lakens, slopen, hand- en theedoeken is inclusief. Ook het gebruik van water, gas en elektriciteit is inclusief, tenzij anders vermeld in de beschrijving op de website. Voor het gebruik van hout voor de open haard en/of houtkachel betaalt u een vergoeding aan de eigenaar of contactpersoon (afhankelijk van verbruik).

 • Wat zijn de standaard aankomst- en vertrekdagen?+

   

  Tenzij anders vermeld, lopen de boekingen van zaterdag tot zaterdag. In overleg met de eigenaar kan hiervan afgeweken worden. Wij laten u zo snel mogelijk weten of het mogelijk is.

 • Hoe is de verdere procedure na boeken?+

   

  Na verzending door u van het boekingsformulier ontvangt u automatisch via e-mail een bevestiging van uw boeking. Zodra uw boeking door de eigenaar is bevestigd, sturen we u de boekingsbevestiging/ factuur toe via e-mail. Na betaling, ontvangt u ook via e-mail de voucher met alle benodigde informatie.

 • Kan ik korter dan een week boeken?+

   

  De prijzen zijn gebaseerd op verhuur per week. Als u korter dan een week wilt boeken, zullen we met de eigenaar gaan overleggen over de prijs en u zo snel mogelijk een prijsvoorstel toesturen.

 • CORONA COVID19 VIRUS+

   

  TRANSAVIA VLIEGT VANAF 4 JUNI WEER 1 x PER DAG VAN AMSTERDAM OP FARO. PER WEEK WORDT DOOR ZE BEKENDGEMAAKT WELKE BESTEMMINGEN ER BIJ KOMEN (ROTTERDAM EN EINDHOVEN?) EN VANAF WANNEER. WACHT U EVEN DE MAIL VAN TRANSAVIA OVER UW VLUCHT AF. MOCHT U EEN HUIS HEBBEN GEBOEKT TUSSEN 4 EN 10 JUNI EN WORDT UW VLUCHT GEANNULEERD, DAN KUNT U EEN NIEUW TICKET KOPEN VOOR AMSTERDAM. WANT VOOR UW GEANNULEERDE TICKET KRIJGT U VAN TRANSAVIA UW GELD TERUG.

  UPDATE 20 MEI 2020
  Op 13 mei is door de EU bekendgemaakt dat het deze zomer voor EU-burgers mogelijk moet zijn om de komende zomer op vakantie te gaan. Om dit voor elkaar te krijgen is woensdag een set aanbevelingen over hygiëne, afstand, vervoer en grenscontroles gepresenteerd in Brussel, al is het aan de lidstaten zelf om te bepalen hoe ze het toerisme weer opstarten.

  De positieve geluiden vanuit Portugal dat zij graag weer toeristen willen ontvangen, alsook de bekendmaking van veel luchtvaartmaatschappijen weer gaan opstarten in juni, stemmen ons hoopvol. In de tussentijd vinden we het tijd voor positief nieuws over de situatie in Portugal:

  DE NOODTOESTAND IN PORTUGAL IS OPGEHEVEN PER 4 MEI
  Deze noodtoestand van 7 weken heeft zeer zeker zijn vruchten afgeworpen. Het Portugese beleid rondom Covid 19 wordt internationaal geprezen als een goed voorbeeld hoe met deze crisis om te gaan. Het karakter van de Portugees zal hierin ook een rol hebben gespeeld, rustig, voorzichtig, sociaal en gericht op de toekomst. Er is daarbij vroeg ingegrepen, er wordt veel getest, er is een goede gezondheidszorg en de gegevens zijn betrouwbaar.

  CIJFERS
  In heel Portugal, met een bevolking van 11 miljoen waren op de dag voor opheffen van de noodtoestand 1.040 mensen overleden, waarvan 13 personen in de Algarve. 60% van de Covid19 besmettingen bevonden of bevinden zich in het uiterste noorden van Portugal, 37% uit de Lissabon / centrum regio, en maar 1,3% in de Algarve.

  TOERISME
  De toerisme industrie heeft zich de afgelopen weken goed voorbereid samen met de overheid. Zij zijn natuurlijk realistisch en begrijpen dat ook als er groen licht gegeven wordt, er minder toeristen zullen komen. Dit nadeel zal echter een positief effect hebben om alles beheersbaar en veilig te houden voor de toeristen die wel kunnen komen. Het laatste dat iedereen nu wil zijn overvolle stranden, restaurants of winkelstraten, en dit zal ook niet gebeuren. Veiligheid moet bovenaan blijven staan en zo zal de Portugese overheid ook blijven omgaan met deze crisis. Daarom vertrouwen wij erop dat als u door de Portugezen wordt welkom geheten in hun land, dit in een veilige omgeving zal zijn voor de Portugees en dus ook voor u.


  Maar eerst, wat gebeurt er nu in Portugal:

  Vanaf 4 mei
  - mogen alle winkels tot 200m2 weer open, inclusief kappers, tandartsen etc.
  - gaat het openbaar vervoer weer rijden, met 2/3 capaciteit.
  - mogen bepaalde buitensporten worden uitgeoefend zoals surfen, tennissen, paardrijden en golfen.
  - mag je weer bij elkaar zijn, met maximaal 10 mensen tegelijk.

  RESTAURANTS
  Vanaf 18 mei
  - mag je naar de stranden, met inachtneming van Social Distancing.
  - mogen de restaurants, terrassen, cafés en musea weer open. Allemaal met strenge hygiene regels en beperktere capaciteit; voor restaurants geldt 50% capaciteit. Portugal geeft de restaurants daarom alle ruimte om hun Social Distancing regels te kunnen uitvoeren: zonder extra kosten of vergunningen mogen ze hun terrassen uitbreiden. Het wordt dus naar verwachting een terrasrijke zomer in de Algarve.
  - mogen de grotere winkels open.
  - gaat de bovenbouw van de scholen weer open.

  Vanaf 1 juni
  - mogen theaters, bioscopen en concerthallen weer open, met gereduceerde capaciteit.
  - mogen de shopping malls open.
  - en heel belangrijk voor de Portugezen: weliswaar zonder publiek maar de voetbalcompetitie mag weer van start vanaf 30 mei.

  ALLE STRANDEN IN DE ALGARVE GAAN OFFICIEEL 6 JUNI WEER OPEN
  Er is door de Portugese overheid en de kustinstanties een protocol opgesteld voor de aankomende opening van het strandseizoen met beperktere capaciteit. Het officiële strandseizoen begint normaal op 1 mei, vanaf dan zijn de stranden bewaakt en zijn de ligbedden en parasols uitgezet. Nu gebeurt dit dus op 6 juni. Buiten de maanden juli en augustus zullen er geen problemen zijn betreft capaciteit. Dat is er eigenlijk nooit want de Algarve heeft zo veel stranden om uit te kiezen! Voor met name augustus zal het wel belangrijk zijn voor sommige stranden een goed protocol te hanteren.

  STRANDPROTOCOL vanaf nu en vanaf 6 juni
  - je mag vanaf nu al met je strandlaken gewoon een plekje zoeken op het strand. Tussen de groepen moet 1,5 meter afstand worden gehouden. 
  - als je ligbedden met parasol wilt huren kan dit per halve dag; tot 13.30 of vanaf 14.00 uur en met maximaal 5 personen per parasol. Deze zijn vanaf 6 juni uitgestald.
  - er is een strand app ontwikkeld door de Portugese overheid waarop je voor je vertrek kunt zien hoe druk het is op de stranden, met een groen, geel of rood symbool. Deze app wordt momenteel bijgewerkt maar is al te downloaden in de Appstore: Info Praia.
  Tip: vermijd de weekenden, als de Portugezen zelf naar het strand willen. Of ga het water op; huur een boot, ga kayakken, paddelen of boek een bootexcursie.

  SOCIALE OMGANG
  - in het omgangsverkeer wordt vastgehouden aan de 2 meter afstandregel die vanaf half maart al geldt.
  - Het is voorlopig verplicht om in winkels en openbaar vervoer ‘sociale mondkapjes’ te dragen. Deze zijn in Portugal in de supermarkten en apotheken goed verkrijgbaar.

  VLIEGVELDEN PORTUGAL
  Faro is nu nog dicht, vanaf Lissabon wordt meer en meer commercieel gevlogen. Onder andere KLM vliegt vanaf Amsterdam op Lissabon.

  TRANSAVIA en RYANAIR
  Bij Ryanair is het al mogelijk tickets te boeken voor volgend jaar, ook voor de zomer. En ook Transavia heeft de ticketverkoop voor het winterseizoen 2020 – 2021 eerder geopend. Dat houdt in dat mensen die geannuleerde Transavia tickets hebben deze nu al kunnen omboeken tot 1 april 2021. Transavia start vanaf 4 juni weer op met een dagelijkse vlucht Amdsterdam - Faro. Ryanair geeft nu aan tot 21 juni niet  te vliegen.

  WILT U MEER WETEN OVER HOE HET VLIEGEN ER DE KOMENDE TIJD UIT ZAL ZIEN? ZIE HIER EEN FILMPJE VAN KLM: https://youtu.be/1-2OOj9DyPE

   

  Om specifieke vragen over uw boeking zo snel mogelijk te beantwoorden verzoeken wij u deze per e-mail te stellen aan info@portucasa.nl. Binnen 24 uur zullen wij deze proberen te beantwoorden.

  Tot zover!