Zoeken
Periode
Zoeken met flexibele datums Voer de datums in waarop u wilt verblijven en het aantal nachten, en we zullen u de beste opties en beschikbare prijzen tonen
Kinderen
  • Rooster
  • Lijst
  • Map
FILTERS FILTERS
FILTERS
REFERENTIENUMMER / NAAM
ACCOMMODATIE TYPE
Categorie
Aantal badkamers
of meer
BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN
  • of meer
Beoordeling
Afstanden
Zee-Geen voorkeur-
Golf-Geen voorkeur-
Luchthaven-Geen voorkeur-
Supermarkt-Geen voorkeur-
Stad-Geen voorkeur-
Coffee shop-Geen voorkeur-
Ziekenhuis-Geen voorkeur-
Park-Geen voorkeur-
Intl luchthaven-Geen voorkeur-
  • Rooster
  • Lijst
  • Map
Sorteren op:

Vakantiehuis of Villa huren in Silves

Silves is een schilderachtig stadje aan de rivier Arade in het binnenland van de Algarve. Het ligt aan een vruchtbare vallei met veel sinaasappel- en citroenboomgaarden, tussen geurige bergweiden en kurk- en amandelbomen. Dat Silves tijdens de Moorse overheersing de hoofdstad van de Algarve was, is onder meer te zien aan het imposante Moorse kasteel, een van de belangrijkste trekpleisters van de stad. Het toornt hoog uit boven de stad in een vallei vol sinaasappelboomgaarden.
Showing 1 - 1 van 1 accommodaties
1

Toeristische informatie Silves

Bezienswaardigheden
Het schilderachtige Silves met zijn Moorse kasteelEen vakantie in Silves biedt u een mooie verzameling cultuurhistorische bezienswaardigheden. Het kasteel van Silves is gebouwd op de locatie van 4de-eeuwse Romeinse vestingwerken. De kasteelmuren van de eens machtige Morenburcht van rode zandsteen rijzen nog altijd uit boven de stad en bieden een prachtig uitzichtpunt.

De Sé, een gotische kathedraal uit de 13de eeuw, was ooit de zetel van het bisdom Algarve. Hier zijn enkele opvallende dingen te bezichtigen zoals eigenwijze waterspuwers en enkele graftomben van kruisvaarders.

Silves heeft twee zeer interessante musea: het archeologisch museum dat een overzicht geeft van 8.000 jaar menselijke aanwezigheid en het tot beste industriemuseum van Europa uitgeroepen Musea da Cortiça. Hier worden de technieken voor het fabriceren en oogsten van kurk belicht.

Activiteiten
Door de smalle straatjes van het historische Silves kunt u heerlijk rondslenteren. ’s Avonds wordt de stad prachtig uitgelicht. De kleurrijke rondvaartboten uit Portimão leggen aan bij de kade bij de Romeinse brug. Als u opstapt voor een boottocht over de Arade kunt u flamingo’s en reigers zien.

In de buurt van Silves liggen verschillende golfbanen waar u kunt golfen in een prachtige omgeving. In de glooiende heuvels ten noorden van Silves kunt u heerlijk wandelen en paardrijden.

Evenementen
Het belangrijkste festival van Silves is het jaarlijks middeleeuws festival in augustus. Tijdens dit 10-daagse evenement bruist de stad van de activiteiten en waant iedereen zich een paar eeuwen terug. Op alle hoeken, straten en pleinen ziet u dagelijkse taferelen uit de middeleeuwen en komt u acrobaten, jongleurs, dansers en slangenbezweerders tegen. Ook riddertoernooien, parades en boogschutters staan op het programma. Op de middeleeuwse markt prijzen handelaren en ambachtslieden hun koopwaar en etenswaren aan.

Bars en restaurants
Aan de waterkant van de rivier Arade liggen enkele leuke bars met terrassen. Het meest beroemde terras is echter dat van Cafe Inglès aan de voet van het kasteel. Hier worden smakelijke mediterrane gerechten geserveerd. In de weekenden (inclusief zondagmiddag) is er live muziek in een zeer ontspannen sfeer.

Vakantiehuizen in Silves

Portucasa heeft een uitgebreid aanbod villa’s en vakantiehuizen in Centraal Algarve. Ook voor een vakantie in Silves bent u bij ons aan het goede adres! De villa’s en casas liggen veelal buiten de stad, midden in de natuur of in een groene vallei. Doordat wij alle vakantiehuizen in Silves persoonlijk hebben bezocht, bent u bij ons zeker van een kwalitatief goed huis.

Door de variatie in ligging en type vakantiehuizen kunt u altijd wel een geschikt huis vinden voor uw vakantie en gezelschap. Mocht u advies wensen of meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar een droomhuis voor uw vakantie in Silves!