De mooiste huizen en appartementen in Zuid Portugal

Een steile, rotsachtige kustlijn, groene binnenlanden met bossen en bergen, een ongerepte natuur, historische bezienswaardigheden, kleine vissersdorpjes, grotere badplaatsen en spectaculaire stranden. Een vakantie in het westen van de Algarve staat garant voor een zeer gevarieerde vakantie in zuid-Portugal.

Vakantiewoningen van Portucasa

De villa’s, vakantiehuizen en appartementen in de Algarve zijn van alle gemakken voorzien en hebben vaak een privé zwembad. Veel vakantievilla’s bieden een prachtig uitzicht of hebben een unieke ligging.

Of u nu vlakbij Faro, Albufeira, Portimão of Lagos wilt verblijven; golf wilt spelen op een van de vele golfterreinen of de rust zoekt in een vakantiehuis in het binnenland: bij Portucasa vind u altijd een huis dat bij u past! Indien u graag persoonlijk advies wilt over welk vakantiehuis, villa of appartement het beste geschikt is voor uw vakantie: neem contact op met ons via de email of bel +31 (0)24 - 684 4350.

Plaatsen

Lagos, aan de zuidkust van Portugal, is een levendige kustplaats met een mooi historisch centrum en een aangename Portugese sfeer. In de omgeving liggen prachtige goudgele stranden met kliffen en bizarre rotsformaties. Verder naar het westen ligt het bescheiden stadje Sagres met zijn enorme fort, mooie haven en prachtige, ongerepte stranden.

Het marktstadje Monchique en het nabijgelegen pittoreske Caldas de Monchique liggen verscholen in de beboste bergen van de Serra de Monchique. Het zijn leuke plaatsen om te bezoeken in het binnenland van de Algarve.

Aan de zuidwestkust vindt u vele vissersdorpjes waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd en een ontspannen sfeer. In de kuststrook liggen ook Aljezur en Odeceixe, tegen heuvels opgebouwde dorpen. Aljezur heeft een ruïne van een Moors kasteel uit de 10e eeuw vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het witgekalkte dorp en de velden eromheen. Odeceixe is een pittoresk, slaperig dorp aan de monding van de Seixe-rivier.

Iets verder naar het noorden beginnen de glooiende heuvels en uitgestrekte kurkeikplantages van de provincie Alentejo. De dorpen in dit gebied zijn nog zeer oorspronkelijk en het toerisme komt hier maar langzaam op gang. Zelfs in het hoogseizoen vindt u er veel rust en ruimte en worden alleen de gemakkelijk bereikbare baaien druk bezocht.


Natuur

De West Algarve, ook wel Costa Vicentina genoemd, is een negentig kilometer lange kuststrook met ruige kliffen, mooie baaitjes en rustige vissersdorpjes die boven op de klippen of beneden aan het strand liggen. Het gebied is genoemd naar de Cabo de São Vicente; de meest zuidwestelijke punt van Europa.

De Costa Vicentina is onderdeel van een 75.000 hectare groot natuurpark dat zich uitstrekt van Lagos tot Sines. Dit Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina is een belangrijk leefgebied voor meer dan 200 soorten vogels, waarvan velen hier ook hun broedgebied hebben. In het gebied zijn bijzondere planten en bloemen te bewonderen.

De hele westkust van de Algarve en een deel van de aangrenzende Alentejo wordt onderbroken door grote en vele kleinere baaien. Ook het achterland is landschappelijk gezien een bijzonder gebied. Uitgestrekte hoogvlaktes wisselen zich af met bebost heuvelland.

Vanuit alle richtingen ziet u de Serra de Monchique, met als hoogste punt de 902 meter hoge Fóia. Dit gebergte is een prachtig wandelgebied met subtropische flora zoals onder meer eucalyptus, olijfbomen, sinaasappelbomen en bananenplanten.


Activiteiten

In de groene heuvels van de Serra de Monchique kunt u prachtige wandelingen maken. In het gebergte treft u veel subtropische flora aan zoals eucalyptus, olijfbomen, sinaasappelbomen en bananenplanten. Vanaf de pieken Fóia (902 meter) en Picota (773 meter) heeft u adembenemende uitzichten over de geurige bergweiden en zee in de verte.

Ook het ruige, rotsachtige natuurreservaat van Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina biedt fantastische wandelmogelijkheden. Dit reservaat met zijn zoutmoerassen is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters met tientallen zeldzame en inheemse plantensoorten en honderden soorten vogels. Andere mooie wandelplekken zijn de binnenlanden richting de Alentejo met hun glooiende heuvels en uitgestrekte kurkeikplantages, en de spectaculaire kuststrook tussen Salema en Luz.

Naast wandelen is surfen een zeer populaire bezigheid in het westen van de Algarve. Bekende plaatsen met ideale surfomstandigheden zijn onder meer Sagres aan de zuidkust en Carrapateira en Arrifana aan de westkust.

De vakantiewoningen van Portucasa bevinden zich ver van de gebieden met massatoerisme. Voor mensen die van rust, ruimte en natuur houden, heeft Portucasa prachtige vakantiehuizen in West-Algarve in het rustige binnenland, een vissersdorpje of vlakbij de kust.


Stranden

De hele westkust van de Algarve en een deel van de aangrenzende Alentejo wordt onderbroken door grote en vele kleinere baaien. Sommige baaien zijn met de auto te bereiken, maar u kunt ook een van de vele geitenpaadjes nemen naar een verscholen, idyllisch baaitje.

Aan de zuidkust heeft de surfplaats Sagres prachtige, ongerepte stranden en is Praia de Figueira bij Salema een populaire plek voor liefhebbers van duiken en surfen.


Vakantiehuizen in West Algarve

Portucasa biedt een uitgebreid aanbod unieke vakantiehuizen in de Algarve. Alle huizen worden door ons persoonlijk geselecteerd en bezocht. Hierdoor bent u zeker van een kwalitatief goed en comfortabel vakantiehuis en komt u niet voor verrassingen te staan.

Vakantiewoningen van Portucasa liggen altijd buiten de gebieden met massatoerisme. Door hun ligging in een vissersdorpje, een kleine kustplaats of in de heuvels bieden ze de vakantieganger rust, ruimte en privacy. Onze villa’s, appartementen en landhuizen in de West-Algarve zijn van alle gemakken voorzien en ongeveer de helft heeft een heerlijk zwembad.

Dankzij de variatie in type vakantiehuizen en ligging kunt u altijd wel een droomhuis voor een vakantie in de Algarve vinden. Kijk ook eens bij onze vakantiehuizen in centraal Algarve en Oost-Algarve voor nog meer bijzondere vakantieplekken.

Heeft u vragen, wilt u advies of wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Als Portugal specialisten helpen wij u graag!


Foto's


Kaart