De mooiste vakantiehuizen in de Algarve

Lange, dunne zandbanken en lagunes, oude vissersdorpjes, prachtige Renaissancekerken, pittoreske en elegante steden met Romeinse bruggen en Moorse kastelen. Het minder toeristische oosten van de Algarve, Sotavento genaamd, loopt van het Faro tot aan de Spaanse grens en biedt een schat aan natuur en cultuur.

Vakantie villa huren met of zonder privé zwembad, van Lagos tot Tavira

Portucasa is dé specialist voor de verhuur van vakantiehuizen en appartementen in de Algarve. Al onze huizen zijn compleet ingericht. Velen hebben een zwembad en bijna allemaal een prachtige ligging!

Zoekt u een vakantiehuis weg van het massatoerisme, maar toch dichtbij strand en zee, dan bent u bij ons aan het goede adres. Maar ook als u wat meer de gezelligheid en drukte wilt opzoeken kunt u in ons vakantiehuizen aanbod iets van uw gading vinden.

Bij vragen en voor een persoonlijk advies kunt u ons altijd e-mailen of bellen +31 (0)24 - 684 4350.

Plaatsen

Toerisme vindt u in Oost-Algarve alleen in een paar kleine vissersplaatsjes aan de kust, met als enige wat grotere uitschieter het bijna tegen de Spaanse grens gelegen Monte Gordo. Hoewel Faro als hoofdstad van de Algarve iets drukker is, is de plaats zeker het bezoeken waard met zijn Cidade Velha (oude stad), voetgangerszone met winkeltjes, prachtige kathedraal en vele cafeetjes en restaurantjes. Olhão, ten oosten van Faro, heeft een Moors aandoende binnenstad en interessante, levendige markthallen aan de kade.

Wat betreft dorpen en stadjes mag u Tavira, gebouwd aan de oevers van de Rio Gilão, zeker niet missen. In Tavira kunt u heerlijk slenteren door de steegjes, één van de 30 kerken bezoeken, vis kopen in de markthal of gewoon een bica (koffie) drinken op een van de vele terrasjes.

Helemaal in het oosten van de Algarve, gelegen aan de Rio Guadiana, ligt Vila Real de Santo António. Dit levendige stadje met zijn vele winkels is leuk om te bezoeken, al is het maar om u met de veerboot naar het Spaanse Ayamonte te laten overzetten.

Gelegen tussen fruitboomgaarden en sinaasappelplantages, aan de voet van de Serra de Monte Figo, is Moncarapacho een typisch dorp van deze streek. Het gaat er levendig, echt Portugees, aan toe. De enige buitenlanders die u er aantreft zijn de zogenaamde ‘residenten’ die zich rondom het dorp hebben gevestigd. Moncarapacho beschikt over verschillende restaurantjes, cafés met terrassen en supermarkten. Elke eerste zondag van de maand is er de zogenaamde ‘zigeunermarkt’ waar u alles vindt wat u maar wilt kopen: van kippen tot T-shirts en van honing uit de streek tot schoenen.

Zeer interessant om te bezoeken is het kerkmuseum van Moncarapacho waar de archeologische en etnografische privécollectie van de pater te bezichtigen is. Meer dan 50 jaar lang heeft hij de meest uiteenlopende voorwerpen verzameld. Prachtig is de aangrenzende kapel met geel-blauw-olijfgroene azulejos (wandtegels) uit de 16e en 17e eeuw. In de ‘Olaria’, bij de ingang van het dorp, wordt nog op traditionele manier keramiek gebakken. U kunt hier onder meer asbakken en voor de Algarve typische schoorstenen kopen.


Natuur

De Oost Algarve, ook wel Sotavento genoemd, loopt ongeveer vanaf Faro in het westen tot aan de grensrivier met Spanje in het oosten. Het noorden wordt begrensd door het bergland: de Serra de Calderão en de Serra de Alcaria do Cume.

Het gebergte (hoogste top in de Serra de Calderão 577 meter), biedt een beschermende werking tegen koude noordelijke weersinvloeden. Het is begroeid met eucalyptus- en kastanjebomen, pijnbomen, steeneiken, kurkeiken en laag struikgewas.

Tussen de bergen en de kust strekt zich een lieflijk glooiend heuvellandschap uit met sinaasappel-, citroen- en olijfboomplantages, agaves, vijgenbomen en palmen. Karakteristiek voor het landschap is de johannesbroodboom die hier, door de vele uren zon en het milde subtropische klimaat, ideale omstandigheden vindt om te gedijen. Vooral in het voor- en najaar is dit gebied één groene oase, en altijd is ergens in de verte de blauwe oceaan te zien.

Aan de kust vindt u hier aan de ene kant kilometers lange zandstranden, en aan de andere kant een uitgebreid lagunesysteem dat loopt vanaf Faro tot aan Manta Rota in het oosten. Dit lagunegebied, dat een beetje doet denken aan de Waddenzee, wordt beschermd tegen de Atlantische Oceaan door eilandjes en zandbanken die voor de kust liggen.

Het hele gebied is ongeveer 1800 hectare groot en is uitgeroepen tot natuurpark: de Ria Formosa. Interessant om te bezoeken is ook de Quinta de Marim: het bezoekerscentrum van het Parque Natural da Ria Formosa. Op verschillende plaatsen is het mogelijk om te voet, met een bootje of zelfs met een klein treintje (Pedras d'el Rei) op de eilanden en zandbanken te komen.

Voor mensen die een vakantie zoeken met zon, rust en natuur is de Oost-Algarve een ideale streek. Portucasa heeft speciaal voor u een mooi aanbod aan vakantiehuizen in Oost-Algarve geselecteerd van waaruit u het mooie zuiden van


Activiteiten

Sportief gezien kunt u in de oostelijke Algarve zeker aan uw trekken komen. De streek nodigt uit tot lange wandelingen over de verlaten stranden, in de lagunes of in de heuvels. Fietsen kunt u over de vele kleine weggetjes en de onverharde zandpaden lenen zich uitstekend om te mountainbiken.

Alhoewel de meeste golfbanen in het midden van de Algarve liggen, kunt u ook in het oosten van de Algarve golfen. De golfcourses van Benamor, Quinta da Ria en Castro Marim bieden prachtige uitzichten en prima golfmogelijkheden.

De beste manier om de rijke vogelwereld in de lagunes van Parque Natural de Ria Formosa van dichtbij te bekijken is vanaf het water. Vanuit Faro worden verschillende soorten boottochten georganiseerd.


Stranden

Fuseta is een nog oorspronkelijk vissersdorp met een gezellig klein strandje aan de lagune van de Ria Formosa. Een veerbootje brengt u in vijf minuten naar het kilometerslange ‘echte strand’. Elke ochtend is de markthal geopend en op zaterdag biedt iedereen uit de omgeving zijn groentes en fruit aan op straat.

Tavira in oostelijke en Olhão in westelijke richting zijn in ongeveer 15 tot 20 minuten rijden te bereiken. Net buiten Luz de Tavira in de richting Tavira vindt u de afslag Pedras d'el Rei. Hier kunt u te voet of met een klein boemeltreintje naar het strand Ilha de Tavira, een enorme zandbank voor de kust.

Andere mooie stranden in de Sotavento zijn onder meer het vredige, onbedorven Praia da Cabanas en Praia do Farol, een prachtige strook zand aan de rand van een lang, zanderig eiland voor de kust van Faro. Dit strand is in 45 minuten bereikbaar vanaf de oude stad van Faro maar ook met een overtocht vanuit Olhão.


Vakantiehuizen in Oost-Algarve

Portucasa is dé specialist voor de verhuur van vakantiehuizen in de Algarve. Ons aanbod in de Algarve is onderverdeeld in drie gebieden: Oost-Algarve, Centraal Algarve, en West-Algarve.

Portucasa selecteert, bezoekt en beoordeelt alle huizen zelf en neemt alleen accommodaties op die aan haar kwaliteitseisen voldoen. Bij Portucasa weet u wat u boekt en komt u niet voor verrassingen te staan. Veilig en vertrouwd, dat is waar Portucasa voor staat.

Elk vakantiehuis of appartement en elke villa of vivenda heeft iets aparts zoals een bijzondere ligging, unieke inrichting of speciale sfeer. Onder onze vakantiewoningen in Oost-Algarve bevinden zich royale villa’s met een privé zwembad, comfortabele appartementen in vissersdorpen en landhuizen op heuvels in het binnenland.

Met Portucasa komt u terecht in het echte Portugal, weg van het massatoerisme. Door de variatie in type vakantiehuizen en ligging kunt u altijd wel een heerlijke plek vinden voor uw droomvakantie in de rustige oostelijke Algarve. Mocht u advies wensen, vragen hebben of meer informatie willen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!


Foto's


Kaart