Rotsen in de Algarve
28 mei 2016

DE BOEIENDE ROTSKUST VAN DE ALGARVE

In het oosten van de Algarve vindt u lange stranden, duinen en kustplaatsen met boulevards langs de zee. Gaat u verder naar het westen dan ontdekt u een boeiende rotskust met de kenmerkende roodbruine kleur. Helemaal westelijk worden de rotsen donkerder, maar daardoor niet minder spectaculair. Hier geven wij een aantal tips waar u de mooiste rotsformaties kunt zien.

 

Bewonder de zonsondergang bij Praia da Falésia

Een langgerekt strand dat begrensd wordt door hoge rode rotsen: dit prachtige schouwspel ziet u bij Praia da Falésia dat tussen Vilamoura en Olhos de Água ligt. Vanaf het strand kunt u geweldige foto's maken van de hoge kust. Staat u bovenop de rotsen dan heeft u een magnifiek uitzicht over de oceaan en het strand. Bent u er tijdens de zonsondergang dan kleuren de rotsen in een nog warmere roodbruine tint.

 

Praia da Marinha: het mooiste strand van de wereld

Bij Praia da Marinha, dat u vindt tussen Armação de Pêra en Carvoeiro, telt niet alleen het goudgele zandstrand en het heldere water. Het komt vast en zeker ook door de prachtige rotsen die dit strand omlijsten, waardoor het in de media vaak het mooiste strand van Portugal en soms zelfs van de wereld wordt genoemd. Hier vindt u onder andere twee romantische bogen die naast elkaar staan in het water.

 

De speelse vormen van Ponta da Piedade

Eeuwen heeft de erosie erover gedaan om allerlei bogen, gaten, hoeken, pilaren en vlakke stukken te maken bij de rotsen van Ponta da Piedade. Daardoor kunt u nu hier allerlei verrassende foto's uit verschillende hoeken maken. In combinatie met de zon en blauwe zee komen de roodbruine rotsen nog beter uit. U kunt ook met een bootje meevaren en de rotsformatie vanaf het water bekijken. Ponta da Piedade ligt vlak bij de gezellige kustplaats Lagos.

 

De intrigerende Kaap Sint-Vincent

Op de Kaap Sint-Vincent (in het Portugees Cabo de São Vicente) staat u op de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Hier komen de zuid- en westkust samen op een spectaculaire hoogte. De rotsen zijn hier niet meer roodbruin maar overwegend grijs. Deze plek is zowel tijdens mooi en slecht weer boeiend om te bezoeken. Met storm beuken de hoge golven namelijk genadeloos tegen de grillige hoge rosten. Het zonlicht maakt eenvoudigweg de kleuren in dit decor nog veel mooier.

 

Praia da Amoreira: pootjebaden tussen de rotsen

Houdt u ervan om in een natuurlijk minizeebad te badderen? Dan is Praia da Amoreira bij Aljezur het juiste strand voor u. Tussen de rotsen op het goudgele zand liggen talloze plassen verscholen. Daarbij geven de rotsformaties op en rondom het strand Praia da Amoreira zijn speciale karakter.

 

 

 

 

Wellicht ook interessant voor u

/Vissersboot voor de baai van Ferrugado
31 mei 2020

ONTDEK DE CHARME EN AUTHENTICITEIT VAN FERRAGUDO

/Luchtfoto Quarteira
29 februari 2020

QUARTEIRA: ALLES VOOR EEN OPTIMALE STRANDDAG

/Carvoeiro verlicht in de avond
30 september 2019

CARVOEIRO: EEN PITTORESK DORP MET EEN SCHITTERENDE KUSTLIJN

/Zeilboten voor de kust van Alvor
31 mei 2019

ALVOR: EEN HEERLIJK VISSERSDORP AAN DE RIVIER EN BIJ DE ZEE

/Strand met parasols en ligbedden
31 maart 2019

DE GOLDEN TRIANGLE: DE LUXUEUZE HOTSPOT VAN DE ALGARVE

/Praia da Falésia: lang zandstrand in de Algarve
18 december 2018

KERST- EN NIEUWJAARSWANDELINGEN: GENIET VAN UITGESTREKTE ZANDSTRANDEN

/Luchtfoto van Olhão - Algarve - Portugal
31 augustus 2018

ONTMOET DE AUTHENTIEKE VISSERSSTAD OLHÃO

/Wandelpad Ria Formosa
31 juli 2018

RIA FORMOSA: ZEEPAARDJES EN EINDELOZE STRANDEN

/Terrasje aan de rivier in Tavira
30 april 2018

TAVIRA: PORTUGESE CHARME AAN DE RIVIER

/Luchtfoto strand Monto Gordo - Algarve - Portugal
31 januari 2018

ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN MONTE GORDO