Er op uit

DE BOEIENDE ROTSKUST VAN DE ALGARVE


In het oosten van de Algarve vindt u lange stranden, duinen en kustplaatsen met boulevards langs de zee. Gaat u verder naar het westen dan ontdekt u een boeiende rotskust met de kenmerkende roodbruine kleur. Helemaal westelijk worden de rotsen donkerder, maar daardoor niet minder spectaculair. Hier geven wij een aantal tips waar u de mooiste rotsformaties kunt zien.

Bewonder de zonsondergang bij Praia da Falésia

Een langgerekt strand dat begrensd wordt door hoge rode rotsen: dit prachtige schouwspel ziet u bij Praia da Falésia dat tussen Vilamoura en Olhos de Água ligt. Vanaf het strand kunt u geweldige foto’s maken van de hoge kust. Staat u bovenop de rotsen dan heeft u een magnifiek uitzicht over de oceaan en het strand. Bent u er tijdens de zonsondergang dan kleuren de rotsen in een nog warmere roodbruine tint.

Praia da Marinha: het mooiste strand van de wereld

Bij Praia da Marinha, dat u vindt tussen Armação de Pêra en Carvoeiro, telt niet alleen het goudgele zandstrand en het heldere water. Het komt vast en zeker ook door de prachtige rotsen die dit strand omlijsten, waardoor het in de media vaak het mooiste strand van Portugal en soms zelfs van de wereld wordt genoemd. Hier vindt u onder andere twee romantische bogen die naast elkaar staan in het water.

De speelse vormen van Ponta da Piedade

Eeuwen heeft de erosie erover gedaan om allerlei bogen, gaten, hoeken, pilaren en vlakke stukken te maken bij de rotsen van Ponta da Piedade. Daardoor kunt u nu hier allerlei verrassende foto’s uit verschillende hoeken maken. In combinatie met de zon en blauwe zee komen de roodbruine rotsen nog beter uit. U kunt ook met een bootje meevaren en de rotsformatie vanaf het water bekijken. Ponta da Piedade ligt vlak bij de gezellige kustplaats Lagos.

De intrigerende Kaap Sint-Vincent

Op de Kaap Sint-Vincent (in het Portugees Cabo de São Vicente) staat u op de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Hier komen de zuid- en westkust samen op een spectaculaire hoogte. De rotsen zijn hier niet meer roodbruin maar overwegend grijs. Deze plek is zowel tijdens mooi en slecht weer boeiend om te bezoeken. Met storm beuken de hoge golven namelijk genadeloos tegen de grillige hoge rosten. Het zonlicht maakt eenvoudigweg de kleuren in dit decor nog veel mooier.

Praia da Amoreira: pootjebaden tussen de rotsen

Houdt u ervan om in een natuurlijk minizeebad te badderen? Dan is Praia da Amoreira bij Aljezur het juiste strand voor u. Tussen de rotsen op het goudgele zand liggen talloze plassen verscholen. Daarbij geven de rotsformaties op en rondom het strand Praia da Amoreira zijn speciale karakter.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *