Het landschap van de Algarve is ideaal voor outdooractiviteiten. Ontdek wat u allemaal kunt doen in het binnenland en langs de kust!

" />
Wandelaar op rotspad in Algarve
30 april 2019

GA OP AVONTUUR IN DE ALGARVE

De Algarve is ideaal om helemaal tot rust te komen. Maar wilt u de adrenaline eens laten stromen? Dan kan dat prima in dit zuidelijke deel van Portugal. Het landschap biedt namelijk genoeg uitdagingen voor spannende momenten.

 

Te voet

De wandelroute Via Algarviana  loopt van Alcoutim tot Cabo de São Vicente en laat daarom vast het hart van menig wandelaar sneller kloppen. Het traject is maar liefst 300 kilometer lang en loopt dwars door de Algarve. Maar ook tijdens kortere wandelingen kunt u spectaculaire momenten beleven. Ontdek bijvoorbeeld de wandelpaden langs de grillige rotskust en geniet van een prachtig uitzicht over zee.

 

Te fiets

Voor een stevige fietstocht met razendsnelle afdalingen moet u in het Monchique-gebergte zijn. Verder zijn er met de mountainbike nog genoeg lokale weggetjes te ontdekken waar bijna geen toerist komt. Of ga voor een lange tocht en neem een van de fietsroutes door het binnenland.

 

Met de jeep

In verschillende delen van de Algarve kunt u meegaan met een jeepsafari. U komt dan op wegen waar u zelf met de auto niet zo snel naar toe zult rijden. Meestal voeren deze safari's door het binnenland van de Algarve. Hierdoor ziet u dit deel van Portugal van een andere kant.

 

Off-road

In de Algarve zijn verschillende aanbieders die avontuurlijke tochten met buggy's, quad bikes of motors aanbieden. Onder begeleiding rijdt u door ongerepte delen van Portugal. Zandwegen en rivieren kunnen daarbij uw pad kruisen.

 

Klimmen

De rotspartijen aan de kust van de Algarve zijn er niet alleen om te bewonderen. Ze kunnen ook onder begeleiding beklommen worden. Misschien heeft u het geluk dat er tijdens uw klim een school dolfijnen voorbijzwemt. Een betere plek om ze te spotten dan vanaf de rotswand is er haast niet. Verder biedt het binnenland verschillende uitdagingen voor klimmers.

 

Parque Aventura

Met het hele gezin veilig op avontuur in de Algarve kan ook in een van de avonturenparken van Parque Aventura. U vindt ze in Albufeira, Lagos en Vila Real de Santo António. Hier kunt u onder andere via touwbruggen tussen de boomtoppen wandelen. Of zoef van de ene boom naar de andere via een zipline. Er zijn verschillende parcoursen. Van degenen met wat minder bravoure tot en met de echte daredevils kunnen zich hierdoor allemaal optimaal vermaken.

 

 (Foto (c) Can Stock Photo / twixx)

Wellicht ook interessant voor u

/Wandelpad Ria Formosa
31 juli 2018

RIA FORMOSA: ZEEPAARDJES EN EINDELOZE STRANDEN

/traditionele versiering kerk in Portugal
30 juni 2017

HISTORIE EN RELIGIE: DE NATIONALE FEESTDAGEN VAN PORTUGAL

/Fietsen op een zandweg bij opgaande zon in de Algarve
25 mei 2017

FIETSEN IN DE ALGARVE: GENIET OPTIMAAL VAN HET PORTUGESE LANDSCHAP

/2016 wordt 2017 op het strand
30 november 2016

SFEERVOL EN BRUISEND: VIER DE FEESTDAGEN IN DE ALGARVE