Er op uit

LOULÉ: WINKELEN, ETEN EN ONTDEKKEN


Markt in Loulé - Algarve

Om de sfeer van authentiek Portugal te proeven met een leuk dagje uit te combineren, is Loulé een ideale bestemming. Het stadje is één van de oudste van de Algarve. Hoe oud precies? Daar zijn de meningen over verdeeld. Waarschijnlijk is Loulé ontstaan in de Romeinse tijd of zelfs enkele eeuwen v.Chr. In ieder geval viel het in 715 in handen van de Moren. Deze hebben daar tot 1249 de scepter gezwaaid. De invloed van de Moorse bouwstijl vindt u dan ook terug in de pittoreske straatjes en gezellige pleinen.

Shoppen: van de dagelijkse markt tot en met hippe kledingzaken

Om te shoppen biedt Loulé verschillende winkelstraten met onder andere boetieks, souvenirshops, juweliers en schoenenwinkels. Ook zitten er in het centrum van deze Portugese stad koperslagers waar onder andere de originele cataplanapannen worden gemaakt. Vergeet naast de winkels niet om een bezoek te brengen aan de dagelijkse markt. Deze bevindt zich in een mooie markthal die is gebouwd in Moorse stijl. Hier kunt u verse vis, vlees, groenten, fruit, noten en allerlei souvenirs kopen. Gaat u op zaterdag naar Loulé? Dan is er een extra bonus. Dan vindt namelijk de zigeunermarkt plaats. Dit is de plek voor goedkope zonnebrillen, tassen, schoenen, kleding en souvenirs. Ook zijn er stalletjes met etenswaar uit de lokale omgeving.

Maak kennis met de historie van Loulé

Om meer van de geschiedenis van Loulé te ontdekken, kunt u het Castelo de Loulé bezoeken. Oorspronkelijk stamt het uit de Moorse tijd, maar is in de eeuwen daarna een aantal keren verbouwd, versterkt en uitgebreid. Ook heeft Loulé een gemeentelijk museum waar u meer over de geschiedenis van de stad en zijn omgeving kunt leren. Verder is er de Nossa Senhora da Conceição Hermitage. In deze kleine kapel kunt u schitterende versieringen bewonderen, waaronder azulejos. Een religieus gebouw van een geheel andere orde is het heiligdom de Nossa Senhora da Piedade. Dit futuristische bouwsel staat op een heuvel. Alleen het uitzicht is al de moeite waard om deze bezienswaardigheid te bezoeken.

Heeft van al het shoppen en bezichtigen honger en dorst gekregen? Rondom de markt vindt u allerlei restaurants. Hier kunt u voor de authentieke Portugese keuken kiezen, maar ook voor een exotische variant of gewoon een broodje in een pasteleria.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.